- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste proastă pentru bucureștenii din Sectoarele 3, 4 și 6. Cât timp vor rămâne fără căldură și apă caldă

28 Oct, 14:00 • Toma Anca
Mai multe blocuri din Sectoarele 3,4 și 6 vor avea de suferit în următoarea perioadă. Bucureștenii care locuiesc în aceste zone vor rămâne în perioada următoare fără apă caldă și căldură, din cauza unor lucrări. Termoenergetica a transmis un comunicat, în care precizează faptul că intervențiile sunt necesare pentru efectuarea unor reparații care vizează reducerea pierderilor și a riscului de producere a unor alte disfuncționalități.
Veste proastă pentru bucureștenii din Sectoarele 3, 4 și 6. Cât timp vor rămâne fără căldură și apă caldă

Bucureștenii din mai multe zone nu vor avea căldură și apă caldă. „Este important de subliniat faptul că până la temperaturi exterioare constante, fluctuațiile de temperatură, respectiv diferențele de temperatură între zi și noapte, impun efectuarea unor manevre tehnice în rețea, care în unele cazuri provoacă avarii în sistem.

În prezent, lucrările de reabilitare a rețelei primare segmentează magistralele, existând tronsoane noi de conductă intercalate cu tronsoane de conductă veche. Pe măsură ce proiectul de modernizarea a rețelei de termoficare va avansa, funcționarea sistemului de termoficare va avea rezultate directe în creșterea confortului termic pentru toți clienții”, se arată în comunicat, pentru bucureștenii din anumite zone.

Citește și: Bucureștiul se încălzește. Compania Municipală Termoenergetica dă start probelor la cald pentru sezonul 2024-2025!

Vești pentru bucureștenii din Sectoarele 3, 4 și 6

Astfel, în zona Bulevardului Camil Ressu din Sectorul 3 se vor executa lucrări de modernizare, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru pentru prepararea apei calde și a încălzirii către 4 puncte termice (42 blocuri) până în 1 noiembrie 2024 – ora 23.00.

De asemenea, bucureștenii trebuie să știe că vor fi lucrări și în zona Bulevardului Nicolae Grigorescu și a străzii Constantin Brâncuși din Sectorul 3. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru încălzire și apă caldă către 9 puncte termice (86 blocuri) până în 30 octombrie 2024, ora 23.00.

Totodată, în zona străzii Reșița din Sectorul 4 se vor executa lucrări de întregire a conductei și de integrare a racordurilor pentru câteva obiective, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru încălzire și apă caldă către 13 puncte termice (166 blocuri) și 5 agenți economici din 29 octombrie până în 1 noiembrie 2024.

În zona bulevardului Timișoara din Sectorul 6 se vor executa lucrări de înlocuire a unor porțiuni de conducte, vane și vane de racord aferente punctului termic 12/4. Aceste lucrări impun sistarea furnizării agentului termic pentru încălzire și apă caldă către 2 puncte termice (29 blocuri) până în 29 octombrie 2024, ora 23.00.

Vă reamintim faptul că termenele inițiale de repunere în funcțiune a sistemului de termoficare sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor”, mai transmite Termoenergetica.