Primăria Capitalei a cumpărat 51 de autobuze electrice și acestea au fost livfrate cu vaporul din China. Bucureștenii așteaptă cu nerăbdare noile autobuze care vor intra în circulație până la sfârșitul anului, ceea ce a anunțat viceprimarul Capitalei Stelia Bujduveanu. Cele 100 de autobuze sunt prevăîzute în contractul care a fost semnat cu BMC și valoarea sa este de 300 de milioane de lei. BMC este un producător diin Turcia cu fabrică din China. Cele 51 de autobuze reprezintă primul lor de autobuze care a ajuns în Portul Constanța, iar luna viitoare vor fi lirate celelalte 49 de unități.
Te-ar putea interesa și: Imaginea Castelului Peleș „cap de afiș” pe autobuzele din Franța. Cine este fotograful care a pus România pe harta lumii
În luna iunie a aului 2022 BMC a făcut declarații cu privire la informații aferente noilor autibuze care vor ajunge în Capitală. Acestea fac parte din gama de 12m lungime și vor avea autonomie de 200km între două încărcări succesve. De asemenea, tracțiunea este complet electrică, realizată autonom cu Sistemul Reîncărcabil de Stocare a Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat.
„Primele 51 de autobuze electrice BMC au ajuns în România ! Am depus toate eforturile pentru ca bucureștenii să poată circula cu autobuzele electrice până la sfârșitul acestui an și astăzi avem rezultatele: Vehiculele au fost livrate cu aproximativ 4 luni mai devreme față de termenul prevăzut în contract. Autobuzele se află în prezent în Portul Constanța și vor pleca spre București.
Acesta este primul lot din cele 100 de autobuze electrice pe care Primăria Capitalei le-a achiziționat. Celelalte 49 de autobuze electrice vor sosi în luna noiembrie, iar până pe 2 Decembrie vor fi livrate, treptat, și 100 de stații de încărcare. Cele 100 de vehicule, care vor înnoi flota STB, sunt achiziționate cu fonduri europene nerambursabile, prin programul Programul Operațional Regional. Primele autobuze electrice vor circula pe străzile din Capitală până la sfârșitul anului. Acestea vor fi introduse treptat în circulație, timp în care se vor realiza:
-Montarea și configurarea echipamentelor ITS
–Training-ul șoferilor STB și al personalului tehnic
-Testele de anduranță
-Probele efectuate pentru recepția autobuzelor.”, a comunicat Stelian Bujduveanu, potrivit Economedia.
Din cele 1.530 de autobuze din Parcul STB, Primăria Capitalei arată că două treimi au durată normală de funcționare depășită și normele de poluare E3 și E4. Alte 400 de unităţi achiziţionate în 2018 sunt Euro 6 (diesel) iar cele mai „moderne” sunt autobuzele hibrid, 130 de unităţi, tot E6.
Te-ar putea interesa și: Autobuze de ultimă generație în vestul țării: achiziție de 26 de milioane de euro