- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Buletinele de vot pentru alegerile prezidențiale din 2024. Anunțul făcut de către BEC

14 Oct, 10:01 • Bugiu ⁠Ana Maria
Biroul Electoral Central a aprobat machetele buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale din 2024, inclusiv variantele pentru votul din țară, străinătate și prin corespondență. Toate elementele sunt corect imprimate.
Buletinele de vot pentru alegerile prezidențiale din 2024. Anunțul făcut de către BEC

Biroul Electoral Central (BEC) a dat undă verde duminică machetelor buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale din 2024, stabilind astfel detalii esențiale pentru desfășurarea acestui proces electoral important. Potrivit unei comunicări oficiale, machetele aprobate includ variantele pentru secțiile de votare din țară, cele din străinătate și buletinul de vot prin corespondență, potrivit Antena 3 CNN.

BEC a confirmat că toate elementele necesare sunt corect imprimate și vizibile pe machete, inclusiv semnele electorale, denumirile formațiunilor politice și prenumele și numele candidaților. Astfel că pregătirile pentru alegerile din 2024 par mai aproape decât niciodată, asigurându-ne că toate detaliile sunt conforme cu cerințele legale și că vom avea acces la informații clare și corecte.

Te-ar mai putea interesa și: AEP dezvăluie numărul impresionant al românilor înscriși pentru votul prin corespondență la alegerile prezidențiale

foto: buletinul de vot

foto: buletinul de vot

Buletinele de vot pentru alegerile prezidențiale din 2024. Anunțul făcut de către BEC

Procesul-verbal întocmit în urma prezentării machetelor va fi disponibil pentru consultare pe site-ul oficial al BEC, în mod transparent și accesibil pentru toți cetățenii interesați de alegeri.

„Biroul Electoral pentru alegerea Președintelui României din anul 2024 (BEC) informează că, la data de 13 octombrie a.c., au fost stabilite machetele buletinelor de vot care vor fi utilizate la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, respectiv: macheta buletinului de vot utilizat în secțiile de votare din tară, macheta buletinului de vot utilizat în secțiile de votare din străinătate și macheta buletinului de vot prin corespondență.

Totodată, s-a constatat că semnele electorale, denumirile formațiunilor politice, precum și prenumele și numele candidaților sunt corect imprimate și vizibile.

Procesul-verbal întocmit cu ocazia prezentării machetelor buletinelor de vot care vor fi utilizate la alegerile pentru Președintele României din anul 2024 va putea fi consultat pe pagina de internet a BEC – https://prezidentiale2024.bec.ro/, a transmis BEC într-un comunicat.

Te-ar mai putea interesa și: Decizie majoră în PSD. Vot final pentru proiectul de lege care îi permite lui Iohannis să candideze la alegerile parlamentare