- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bulgarii se luptă să supraviețuiască de la o lună la alta. Aproape 700.000 de bulgari nu au avut niciodată un loc de muncă stabil

07 Jun, 11:57 • Andrei Alina
Un consultant fiscal și fost adjunct al ministrului de finanțe din Bulgaria a făcut recent o analiză a nivelului de trai din țara vecină, subliniind tendințele îngrijorătoare privind distribuția veniturilor și starea clasei de mijloc. Bulgarii se luptă să supraviețuiască de la o lună la alta.
Bulgarii se luptă să supraviețuiască de la o lună la alta. Aproape 700.000 de bulgari nu au avut niciodată un loc de muncă stabil

Consultantul fiscal, Nikolay Ivanchev, a vorbit la Nova TV și a tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea numărului de bulgari care obțin venituri substanțiale. El a remarcat o scădere puternică a procentului de bulgari care câștigă peste 100.000 de leva ( circa 254.000 lei), subliniind că doar 4% din populație poate fi considerată bogată, în timp ce majoritatea, aproximativ 95%, se luptă pentru a supraviețui, scrie Novinite.

Citește și: Cât te costă o vacanță în Bulgaria în 2024. Suma pe care o plătește o familie pentru 7 zile

Informațiile au fost confirmate și de fostul ministru adjunct de Finanțe Lyubomir Datsov, care a subliniat disparitatea de creștere a veniturilor față de ratele inflației.

Datsov a subliniat că, deși unele venituri au crescut, o parte semnificativă a populației rămâne vulnerabilă din punct de vedere economic, aproape 700.000 de persoane nu au avut niciodată un loc de muncă stabil.

Citește și: Comorile ascunse din Bulgaria. Top 10 orașe de care sigur nu știai! Cele mai spectaculoase locuri la cele mai bune prețuri

Ambii experți au subliniat importanța abordării clasei de mijloc care dispare în politicile economice ale Bulgariei. Ivanchev a susținut că o clasă de mijloc robustă necesită o creștere semnificativă a numărului de oameni care câștigă peste 100.000 leva și o creștere corespunzătoare a economiilor în rândul populației. Datsov a sugerat că clasa de mijloc ar trebui să cuprindă indivizi care câștigă între 50.000 și 100.000 leva.