Vești bune pentru aceasta categorie de angajați din România! Este vorba despre profesorii angajați în sistemul universitar care folosesc tehnologii noi și metode inovatoare în activitatea lor de zi cu zi și care pot primi bruse de 5.000 de euro pentru un proiect în cadrul unui program susținut de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii(ANIS), notează Economedia.
Pe lângă profesorii din învățământul superior, în acest program sunt acceptați și angajații aflați la început de drum în sistemul universitar, asistenții universitari, dar și doctoranzii. Proiectele selectate la finalul perioadei de evaluare vor primi fiecare o bursă de 5000 de euro.
Programul a fost lansat pe 22 mai 2023 și va include o sesiune online de informare pe 11 iunie 2024 pentru angajații sin sistemul universitar care vor să aplice. La acest eveniment vor participa câștigători din edițiile anterioare, care își vor împărtăși experiențele, membri ai comitetului de evaluare, reprezentanți ai ANIS – organizatorul programului de burse, și potențiali candidați care vor putea adresa întrebări pentru a clarifica diverse aspecte ale programului.
Formularul de înscriere la eveniment este disponibil online. Scopul seminarului este de a clarifica toate aspectele participării la Bursele ANIS 2024, pentru a încuraja un număr cât mai mare de angajați din învățământul superior să își înscrie proiectele. Perioada de înscriere a proiectelor este 2 – 23 septembrie 2024, iar Gala Bursele ANIS și anunțarea câștigătorilor vor avea loc pe 7 noiembrie 2024.
Te-ar putea interesa și: Companiile din România, văduvite de angajații români. Angajatorii compensează cu forță de muncă străină
După cum arată anunțul APIS, în acest proiect dedicat angajaților din învățământul superior românesc pot participa care au până în 40 de ani. De asemenea, aceștia trebuie să fie titulari de curs, asistenți universitari sau doctoranzi, și să integreze tehnologii și metode inovatoare de predare în cursurile și laboratoarele din anul universitar 2024-2025, conform categoriilor menționate.
Cursurile sau laboratoarele propuse trebuie să demonstreze introducerea noilor tehnologii și/sau a unor metode de predare noi și inovatoare în anul universitar 2024-2025. Aceste cursuri și laboratoare pot fi nou introduse în anul universitar 2024-2025 sau actualizate în proporție de cel puțin 50% în anul curent sau 60% în ultimii doi ani.
În plus, angajații din sistemul universitar care pot participa la aceste proiect, indiferent de poziția lor în instituțiile de care aparțin, trebuie să propună proiecte care țin de:
Citește și: Voucherele de vacanţă se impozitează din 2024 cu 20%. Câţi bani pierd profesorii şi angajaţii din Educaţie