Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat o creștere semnificativă a burselor pentru studenți, aprobată printr-un ordin recent. Astfel, cuantumul minim al bursei sociale a fost stabilit la 925 de lei, o sumă menită să acopere cheltuielile de masă și cazare. Această valoare a fost propusă anual de Comisia Națională pentru Finanțarea Învățământului Superior, iar universitățile au libertatea de a majora această sumă, potrivit news.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Burse facultate 2024-2025. Calendarul burselor pentru studenți. Care este perioada de depunere a documentației și când vor fi afișați beneficiarii
foto: burse
În plus față de bursele sociale, Ligia Deca a anunțat și majorări pentru alte tipuri de burse destinate studenților. Astfel, cuantumul bursei de doctorat va ajunge la 3.700 de lei.
Aceeași sumă va fi acordată și pentru bursele de studii universitare de licență didactică cu dublă specializare sau masterat didactic. De asemenea, bursele de excelență olimpică, care recompensează rezultatele deosebite obținute în liceu, vor fi în valoare de 3.700 de lei pentru câștigătorii premiului I, 2.775 de lei pentru cei care obțin premiul II și 1.850 de lei pentru premiul III.
„Burse mai mari pentru studenţi! Am aprobat noul ordin de ministru privind bursele studenţilor. Cuantumul minim al bursei sociale se propune anual de către Comisia Naţională pentru Finanţarea Învăţământului Superior şi trebuie să acopere cheltuielile minime de masă şi cazare. Astfel, pentru acest an universitar cuantumul minim a fost stabilit la 925 de lei”, a arătat Ligia Deca, vineri, într-o postare pe Facebook.
Aceste măsuri sunt parte a eforturilor Ministerului Educației de a sprijini studenții și de a facilita accesul la educație superioară, asigurându-se astfel că aceștia pot face față costurilor asociate studiilor.
Ligia Deca a subliniat importanța acestor burse în sprijinul studenților și a încurajat universitățile să utilizeze autonomia de care dispun pentru a oferi sprijin suplimentar celor în nevoie.
Te-ar mai putea interesa și: Românii rambursează de 4 ori valoarea unui credit ipotecar. La aceeași sumă împrumutată, bulgarii și cehii plătesc o dobândă de două ori mai mică decât românii