- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Zone renumite din Grecia, în flăcări! Alertă de călătorie pentru românii care au concediul plătit

11 Jun, 14:45 • Bumbeneci Diana
Avertisment pentru românii care călătoresc în Grecia: cinci regiuni sunt în mare risc de incendii, iar temperaturile vor ajunge la 42 de grade.
Zone renumite din Grecia, în flăcări! Alertă de călătorie pentru românii care au concediul plătit

Autoritățile române au emis o atenționare pentru călătorii în Grecia din cauza riscului crescut de incendii, valabilă de marți până vineri. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Serviciul Național de Meteorologie al Greciei a emis un buletin meteorologic ce indică temperaturi extrem de ridicate în perioada 11-14 iunie 2024, cu un risc crescut de incendii, în special în regiunile Attica, Peloponez și zonele continentale ale Greciei – Viotia, Fthiotida și Fokida.

Risc de incendii în mai multe zone din Grecia

Serviciile meteorologice prognozează temperaturi de până la 42 de grade Celsius în centrul Greciei, după ce țara s-a confruntat deja cu temperaturi ridicate în zilele anterioare, în special la Atena, unde se așteaptă să atingă 38 de grade Celsius.

Ministrul Sănătății din Grecia, Vassilis Kikilias, a cerut sprijinul grecilor pentru protejarea vieții umane și a naturii, având în vedere că țara se confruntă zilnic cu între 30 și 40 de incendii de pădure, încă la o scară redusă. După incendiile devastatoare și valul de căldură de anul trecut, Grecia se pregătește pentru o altă vară dificilă în ceea ce privește incendiile de pădure, după ce a trecut printr-o iarnă extrem de caldă și cu recorduri de temperatură.

Citește și: Vacanțe GRATUITE în Grecia pentru o categorie de români. Cine beneficiază în 2024

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național de Meteorologie a emis un buletin meteorologic conform căruia în intervalul 11-14 iunie 2024 se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone.

Ministerul Protecției Civile și Crizelor Climatice avertizează că, în perioada menționată, va exista un risc crescut de incendii, îndeosebi în regiunile Attica, Peloponez, respectiv în Grecia continentală – zonele Viotia, Fthiotida și Fokida.”, informează Ministerul Afacerilor Externe.

incendiu în Grecia
incendiu în Grecia

Vacanțe GRATUITE în Grecia pentru o categorie de români

Românii care anul trecut nu au putut merge în vacanțele plătite în Grecia din cauza incendiilor de vegetație au primit șansa la o nouă vacanță gratuită în 2024.

Beneficiarii, cetățeni indiferent de naționalitate, pot intra pe platforma https://vouchers.gov.gr/rodos-week și pot solicita eliberarea de vouchere financiare pentru hoteluri din Rodos, în cadrul acțiunii “Săptămâna Rodos” a statului elen.

Sumele de compensare către hoteluri, pentru cazarea gratuită a beneficiarilor, sunt definite după cum urmează:

– Pentru hotelurile de 1, 2 și 3 stele și până la tipul de cameră triplă, 300 de euro pentru întregul sejur,

– pentru hotelurile de 1, 2 și 3 stele și mai mult de tipul de cameră triplă, 400 de euro pentru întregul sejur,

– pentru hotelurile de 4 și 5 stele și până la un tip de cameră triplă, 400 EUR pentru întregul sejur,

– pentru hotelurile de 4 și 5 stele și pentru cele cu camere triple și mai mult, 500 EUR pentru întregul sejur.

Citește aici și: România și Grecia schimbă harta transformărilor în Europa. Cum vor reuși cele două țări să aducă marea schimbare în economia UE

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult