- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Călătorii cu metroul mai ieftine pentru acești români! Cine beneficiază de reducere de 50% la cumpărarea unui bilet

27 Jul, 17:04 • Lupu Alexandra
Donatorii de sânge din București pot beneficia de reducere de 50% la călătoriile cu metroul. Iată mai multe informații.
Călătorii cu metroul mai ieftine pentru acești români! Cine beneficiază de reducere de 50% la cumpărarea unui bilet

Vești bune pentru donatorii de sânge din București! Aceștia pot beneficia de reducere de 50% la călătoriile cu metroul, informează antena3.ro.

Reducere de 50% la călătoriile cu metroul

Persoanele din București care donează sânge ar putea avea încă un avantaj, pe lângă cele deja existente. Vineri, 28 iulie, consilierii municipali vor decide dacă vor încheia o convenție cu Metrorex prin care se permite decontarea cu 50% din valoarea biletelor de călătorie pentru donatorii de sânge din Capitală.

Citește și despre următorul subiect: Studenții din România primesc 90% reducere la călătorii! ARF confirmă până la ce vârstă poți beneficia acum de bilete ieftine

În urma acordului, Metrorex ar urma să elibereze abonamente lunare cu preț redus cu 50% pentru românii care donează sânge. Pentru a beneficia de un tarif mai mic la călătoriile cu metroul, persoanele interesate trebuie să aibă domiciliul sau să fie angajate în București, în baza actelor doveditoare, pentru o lună.

Raportul de specialitate arată că Metrorex a dat în judecată Municipiul București pentru plata sumelor aferente acestor abonamente, eliberate începând cu ianuarie 2014. Curtea de Apel a dispus că decontarea cheltuielilor de transport în comun trebuie efectuată din bugetul localității, respectiv Municipiul București. De asemenea, instanța de judecată a stabilit că municipiul București trebuie să plătească sumele solicitate de Metrorex, dar și a penalităților și cheltuielilor de judecată.

„Pentru ca Municipiul Bucureşti să îndeplinească obligaţia de decontare şi pe viitor, astfel încât să nu mai fie acţionat în instanţă şi să fie obligat şi la plata penalităţilor şi cheltuielilor de judecată, este necesar să se stabilească o procedură între cele două instituţii, cu privire la transmiterea documentelor justificative necesare efectuării plăţii”, prevede proiectul.

Metrou
Metrou

Statisticile europene arată că doar 1.5% din români donează sânge în mod constant, potrivit observatornews.ro. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că donatorii beneficiază de tichete și alte avantaje. Pentru fiecare donare de sânge, românii pot primi 7 bonuri de masă, în valoare de aproximativ 10 lei fiecare.

Pe de altă parte, persoanele care donează sânge beneficiază de o zi de concediu plătit. Mai exact, ziua în care românul merge să doneze sânge, este zi liberă de la muncă. Ziua se poate reporta, în cazul în care donatorul merge într-o zi liberă să doneze sânge sau într-o zi de weekend sau de sărbătoare legală.

Vezi și: Elevii de nota 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională primesc bani de la Guvern. Ministerul Educației a făcut anunțul. Se dau premii de 5.000 de lei!