Studenții din Constanța s-au lovit anul acesta de prețuri imense pentru cazările în căminele studențești. Prețurile au crescut și cu 30% față de anul trecut, fapt care a pus și mai multă presiune pe studenți, dar și pe părinții acestora. Studenții preferă să caute chirii în zona universităților, pe motiv că prețurile ar fi similare, iar condițiile de la caminele studențești sunt deplorabile.
La Universitatea Ovidius tarifele încep de la 200 de lei și pot ajunge până la 350 de lei de persoană. Diferențele de preț apar în funcție de modul de școlarizare, bugetat sau cu taxă. Ovidius are 4 cămine, din care 2 pe Bulevardul Mamaia și două la Pescărie, iar unele dintre oferă condiții îngrozitoare.
Citește și: Primăria Sectorului 6 impune restricții. Cum îi afeceză pe bicicliști
“Am o părere împărțită în privința spațiilor de cazare de la cămin. Unele au condiții decente, însă altele sunt de-a dreptul deplorabile. Eu am avut parte de ambele variante însă acum e ok. În privința prețului, suma e destul de măricică având în vedere că nu prea putem să și muncim și să mergem la facultate, dacă suntem la zi. Cred că administrația ar putea face unele îmbunătățiri dacă tot au decis să mărească tarifele.”, a declarat o studentă, citată de Gândul
Deși prețurile sunt mai mari cu 30%, condițiile de cazare lasă de dorit. Studenții sunt primiți cu dușuri pline de rugină, lifturi care nu funcționează, pereți murdari și neîngrijți și geamuri sparte. Pe parcursul anilor instalațiile sanitare s-au deteriorat, însă nimeni nu pare că plănuiește să le înlocuiască. Studenții blamează adminitrația căminelor pentru faptul că această creștere a prețurilor nu se reflectă și în condițiile de cazare.
Studenții care nu prind loc la cămin sunt nevoiți să se orienteze către alte tipuri de chirii. Prețurile în acest caz variază între 800 de lei și 2500 de lei, în funcție de tipul de apartament închiriat.
Alte articole: Prețurile fertilizatorilor explodează! Fermierii trec forțat la culturile BIO din lipsa banilor