Canalul Siret Bărăgan va fi reabilitat în trei etape. Conform documentului, se vaor reabilita Canalul Magistral Siret Bărăgan și infrastructura principală de irigații din cadrul a 155 de amenajări de irigaţii viabile, care deservesc o suprafaţă de 2,6 milioane de hectare, în care se includ următoarele obiective: 190 staţii de pompare de bază, 257 de staţii de repompare, 49.117 m de conducte de refulare, 2.772.858 m de conducte îngropate, un colector, 4.086.015 m de canale de aducţiune, 3.581.683 m de canale de distribuţie şi 8.334 de construcţii hidrotehnice. Investițiile se vor derula în trei etape, scrie Agrointel.
Documentul prevede că investițiile se vor derula în trei etape astfel:
Citeşte şi: De ce doar 7 din 10 români folosesc anvelope de sezon. Restul preferă variantele „all season”
Obiectivele care vor fi supuse acţiunii de reabilitare în cele trei etape sunt următoarele: prize, staţii de pompare de bază, inclusiv cele reversibile, staţii de repompare, reţea electrică aferentă acestora, conducte îngropate, colectoare, canale și conducte de aducţiune și distribuţie a apei pentru irigaţii până la staţiile de pompare de punere sub presiune, construcţii hidrotehnice.
Citeşte şi: Veste uriaşă pentru fermierii români. Decizie de ultimă oră luată de Petre Daea pentru finalul anului 2022
Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a anunțat pe 2 august că investițiile în canalul Siret-Bărăgan ar urma să se realizeze până în 2027, pe porțiuni. „Am stabilit să-l facem (canalului Siret-Bărăgan n.r) pe porţiuni, pentru că altfel nu avem cum, iar până în anul 2027 vrem să îl facem până la kilometrul 23. Este o investiţie de anvergură. Acum el este finalizat până la kilometrul 5,2 şi de aici încolo sunt foarte multe lucrări de făcut, cu volume mari de muncă”, a declarat Petre Daea.