- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când apar primele ninsori în România. Meteorologii Accuweather au anunțat orașul în care va cădea prima zăpadă

03 Sep, 12:01 • Amarie Giorgiana
Luna septembrie și-a intrat în drepturi, iar meteorologii au anunțat când vor avea loc primele ninsori din România. Mai multe orașe sunt vizate, însă  prima ninsoare va cădea la Miercurea Ciuc. Astăzi, 3 septembrie, la Miercurea Ciuc s-au înregistrat doar 10 grade Celsius.
Când apar primele ninsori în România. Meteorologii Accuweather au anunțat orașul în care va cădea prima zăpadă

Luna septembrie vine cu temperaturi mai scăzute, diminețile și serile fiind mai răcoroase. Totodată, meteorologii Acuweather au anunțat primele ninsori care vor avea loc în România în acest an. Mai multe orașe sunt vizate, însă  prima ninsoare va cădea la Miercurea Ciuc, potrivit Cancan.

Când apar ninsorile în țara noastră. Anunțul făcut de meteorologi

Toamna și-a intrat în drepturi mai repede decât ne-am fi așteptat, iar ușor-ușor scăpăm și de temperaturile caiculare. În această lună, sunt așteptate ploi, iar diminețile și serile sunt mai reci. Recent, meteorologii Accuweather au anunțat când vor avea loc primele ninsori în România. În această dimineață, 3 septembrie, în Teleorman a fost înregistrată temperatura de 10 grade Celsius. Astfel, locuitorii se simt ca la Polul Nord încă de la începutul toamnei.

Totodată, meteorologii Accuweather au făcut prognoza primelor ninsori din țară. Se pare că prima zăpadă va cădea la Miercurea Ciuc. Orașul este cunoscut pentru temperaturile scăzute atât în mijlocul verii, cât și în restul anului. Astăzi, 3 septembrie, la Miercurea Ciuc s-au înregistrat doar 10 grade Celsius, maxima zilei atingând 29 de grade Celsius. Meteorologii au anunțat că și prima zăpadă va cădea în Miercurea Ciuc, iar asta, mai devreme decât ne-am aștepta: pe 28 și 29 octombrie. Maxima zilei din acea perioadă ar urma să fie de 9 grade Celsius, iar pe timpul nopții se vor înregistra 02 grade Celsius. În același timp, cea mai călduroasă zi din luna octombrie va fi pe data de 13, când termometrele vor urca până la 18 grade.

Mai mult, în luna noiembrie, temperaturile vor fi scăzute, cu maxime cuprinse între 8°C și 10°C. Minimele se vor situa între -2°C și 0°C, fiind anunțate nopți foarte reci. Cerul va fi în mare parte acoperit de nori, dar fără precipitații semnificative. Sunt șanse de ploi pe 5, 7, 12 noiembrie.

Citește și: Meteo septembrie 2024. ANM anunță cum va fi vremea până la începutul lunii octombrie

În a doua jumătate a lunii noiembrie, vor fi temperaturi minime de -3 grade Celsius. După ploile din primele două săptămâni, vremea se va răci simțitor, cu temperaturi nocturne care vor ajunge până la -3°C în a doua jumătate a lunii.

Citește și: Ce se întâmplă cu vremea în septembrie, după ce România a fost grav afectată de secetă. Climatologul Roxana Bojariu: „Se schimbă anotimpurile”