- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când ar fi indicat să-i cumperi copilului tău un smartphone

27 Aug, 16:45 • Andrei Alina
Smrtphone-urile nu ar trebui folosite de copii, o spun psihologii și oftlmologii, dar și reprezentanții unei companii de telefonie mobilă. Și totuți când ar fi indicat să-i cumperi copilului tău un smartphone? Iată ce spune o companie de telefonie mobilă.
Când ar fi indicat să-i cumperi copilului tău un smartphone

    Părinţii nu ar trebui să le cumpere smartphone-uri copiilor sub 11 ani, este recomandarea pe care o fac reprezentanții unei companii de telefonie mobilă din Marea Britanie, EE, într-un ghid menit să „protejeze copiii în lumea digitală”, scrie Agerpres.

    Potrivit EE, copiii cu vârsta sub 11 ani nu ar trebui să aibă telefoane care să le ofere acces la internet şi la reţelele sociale, ci mai degrabă „dispozitive cu capacitate limitată” cu care să poată doar să trimită mesaje text şi să efectueze apeluri. De asemenea, compania recomandă restricționarea accesului la rețele sociale pentru copiii sub 13 ani. Părinţii lor ar trebui să instaleze aplicații prin care să controleze timpul petrecut în faţa ecranului, utilizarea aplicaţiilor şi pentru a stabili limite de timp pentru anumite aplicaţii pentru evitarea accesării de site-uri, conţinuturi şi platforme inadecvate vârstei.

    Citește și: În ce condiţii este legal ca şoferii să filmeze în trafic cu cameră de bord sau cu telefonul. Ce se întâmplă dacă încalci regulile

    Când ar fi indicat să-i cumperi copilului tău un smartphone. Ce spune Guvernul britanic

    Un studiu realizat de autoritatea de reglementare a mass-media OFCOM, publicat în aprilie, arată că aproape un sfert dintre copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani au un smartphone în Marea Britanie. La nivelul țării, există o dezbatere aprinsă cu privire la modul de reglementare a accesului copiilor şi adolescenţilor la tehnologie şi smartphone-uri.

    În mai, parlamentarii din comisia pentru educaţie a Camerei Comunelor au declarat că guvernul ar trebui să ia în considerare o interdicţie totală a smartphone-urilor pentru tinerii sub 16 ani.

    Citește și: Trucul simplu care îți eliberează mai mult spațiu pe telefonul mobil. Aplicația care afectează memoria smartphone-ului

    „Nu cred că este o idee bună”, a spus prim-ministrul Keir Starmer, el însuşi tatăl a doi adolescenţi, sugerând în schimb că ar trebui puse în aplicare „protecţii mai bune”.