- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când încep înscrierile în programul FIV 2024. Ce trebuie să conţină dosarul şi care sunt criteriile de eligibilitate pentru a beneficia de fertilizarea in vitro

26 Jul, 08:53 • Cornel Ghimeșan
Luni, 26 iulie 2024, se deschid înscrierile pentru mult-așteptatul program de fertilizare in vitro (FIV) 2024. Cuplurile care se confruntă cu probleme de fertilitate pot începe să depună dosarele de la ora 9:00, exclusiv pe platforma digitală Up Comunitate.
Când încep înscrierile în programul FIV 2024. Ce trebuie să conţină dosarul şi care sunt criteriile de eligibilitate pentru a beneficia de fertilizarea in vitro

Când încep înscrierile în programul FIV 2024. Programul FIV 2024 aduce speranță și oportunități pentru cuplurile și femeile care se confruntă cu infertilitatea. Natalia-Elena Intotero, ministra ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse a declarat că aşteaptă cât mai multe cereri. „Așteptăm cât mai multe cupluri / doamne care luptă cu infertilitatea să își depună documentele necesare înscrierii în programul FIV din acest an. Avem disponibile fonduri pentru 10.000 de proceduri, iar acordarea sprijinului financiar se realizează în ordinea cronologică a depunerii dosarelor complete și declarate eligibile, în limita fondurilor aprobate anual în bugetul MFTES”, a declarat Natalia-Elena Intotero.

Citeşte şi: Scumpiri mari în luna iulie, indiferent de produs. Pentru ce vei plăti mai mult

Când încep înscrierile în programul FIV 2024

Pentru a participa la program, dosarul de înscriere trebuie să includă următoarele documente:

  • Cererea de înscriere: aceasta trebuie completată și semnată de ambii parteneri în cazul cuplurilor, fie ele căsătorite sau necăsătorite.
  • Declarație pe propria răspundere: se va completa și semna separat de fiecare membru al cuplului infertil. Declarația atestă că nu au beneficiat de alt sprijin financiar pentru fertilizare in vitro în anul în curs.
  • Document medical: un diagnostic de infertilitate și recomandarea pentru procedura de FIV, eliberate de un medic specialist în obstetrică-ginecologie, valabil cu maximum 60 de zile înainte de depunere.
  • Acord pentru prelucrarea datelor personale: semnat separat de fiecare membru al cuplului.
  • Copii ale actelor de identitate: acestea trebuie să fie conforme cu originalul și semnate de solicitanți.
  • Adeverințe de asigurat: documente care atestă calitatea de asigurat în sistemul de sănătate din România.

Toate documentele trebuie încărcate în format PDF pe platforma Up Comunitate. Documentele primite prin alte mijloace (poștă, curier, e-mail etc.) nu vor fi luate în considerare!

Citeşte şi: Guvernul a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu copiii din diaspora: „Fie că trăiesc şi studiază în Spania, Italia, Belgia sau Portugalia”

Pentru a beneficia de sprijinul financiar, solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • Cetățenie și domiciliu: cel puțin unul dintre membrii cuplului sau femeia singură trebuie să fie cetățean român și să aibă domiciliul în România.
  • Calitatea de asigurat: atât membrii cuplului, cât și femeia singură trebuie să fie asigurați în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România.
  • Unitate sanitară parteneră: procedurile medicale trebuie desfășurate într-o unitate sanitară acreditată, parteneră a Programului FIV 2024, situată pe teritoriul României.
  • Vârsta femeii solicitante: aceasta trebuie să fie cuprinsă între 20 și 45 de ani la data depunerii cererii.
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult