- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când intră pensiile pe iulie 2024? Casa de Pensii face anunțul momentului pentru pensionarii români

24 Jun, 20:06 • Adrian Popovici
Vești bune pentru pensionarii din România! Casa Națională de Pensii Publice începe distribuirea pensiilor cu câteva zile mai devreme în iulie.
Când intră pensiile pe iulie 2024? Casa de Pensii face anunțul momentului pentru pensionarii români

În luna iulie a acestui an, pensionarii din România au parte de o veste bună: pensiile lor vor intra mai devreme pe carduri. Schimbarea vine în contextul în care Casa de Pensii a anunțat că, în data de 12 iulie, aproximativ 2.500.000 de pensionari își vor primi sumele cu o zi mai devreme decât de obicei, pentru a evita zilele de weekend (13 și 14 iulie), transmite Playtech.

Pentru cei care primesc pensiile prin Poșta Română, fondurile vor fi disponibile în intervalul 2-10 iulie, conform programului obișnuit de distribuire. Această modificare în programul de plată vine ca urmare a eforturilor de a asigura că toți pensionarii beneficiază de acces rapid și eficient la fondurile cuvenite.

Pentru a beneficia de aceste plăți directe în conturile lor, pensionarii trebuie să aibă un cont curent personal deschis la o bancă sau altă instituție financiară. Procedura implică depunerea unei cereri la casa teritorială de pensii din zona de reședință, însoțită de o copie a extrasului de cont în care urmează să fie plătite pensiile. Aceste documente pot fi trimise și prin poștă, folosind o scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Când își primesc pensionarii banii în iulie?
Când își primesc pensionarii banii în iulie?

Te-ar putea interesa și: Ce vechime au pensionarii care nu vor primi niciun ban în plus de la 1 septembrie. Anunțul CNPP

5 milioane de pensionari așteaptă recalcularea veniturilor lor

Pe lângă ajustarea datelor de plată, Casa de Pensii lucrează la procesul de recalculare a peste cinci milioane de pensii. Acest proces va aduce creșteri semnificative pentru trei milioane dintre acestea, reflectând contribuția fiecărui pensionar în sistemul de pensii din România. Este important de menționat că, conform Legii pensiilor, nicio pensie nu va fi redusă, chiar dacă recalcularea ar sugera o valoare mai mică decât cea actuală.

De asemenea, pensionarii care au muncit mai mult de 30 de ani vor beneficia de un punct bonus de stabilitate pentru fiecare an de muncă în plus. Aceste puncte reflectă contribuția și stabilitatea în muncă, includând și perioadele asimilate, cum ar fi serviciul militar, șomajul sau anii petrecuți la facultate. Astfel, fiecare an de muncă aduce un bonus de 0,25 puncte, consolidând siguranța financiară a celor care au dedicat o viață întreagă pieței muncii.

Citește și: Anunț de utim moment de la Casa de Pensii! Numărul pensionarilor speciali, creștere spectaculoasă în iunie 2024