Autoritățile fac ultimele pregătiri pentru deschiderea Transfăgărășanului, informează ziare.com. Zăpada trece de 2 metri în unele zone.
La mijloc de iunie, utilajele de deszăpezire intervin pentru a curăța drumul turistic Transfăgărășan. Dacă vremea va permite, drumul va fi deschis pentru turiști la mijlocul săptămânii viitoare. Anunțul a fost făcut de Direcția de Drumuri Brașov, prin intermediul unei postări redactată pe pagina de Facebook.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Transfăgărășanul intră în reparații. Când ar putea fi gata proiectul CNAIR în valoare de peste 13 milioane de lei
„Facem ultimele pregătiri pentru deschiderea Transfăgărășanului!
Cu toate că stratul de zăpadă depășește încă pe alocuri chiar și doi metri, cu un efort susținut al colegilor din cadrul Secției Sibiu, sperăm să redăm traficului acest drum spectaculos până la mijlocul săptămânii viitoare”, au declarat reprezentanții DRDP Brașov.
Informația a fost confirmată și de Tudor Duțu. Directorul regional al DRDP Brașov a declarat că autoritățile fac tot posibilul ca până la mijlocul săptămânii viitoare să deschidă drumul. Totodată, el a precizat că trebuie montată semnalizarea, și de altfel, sunt necesare lărgiri în zonele virajate.
„Ultimele pregătiri pentru redeschiderea acestui tronson de drum. Sperăm ca săptămâna viitoare, într-una dintre zile, să putem să redăm traficului acest frumos drum. Mai avem de făcut lărgiri în zonele virajate, mai avem de montat semnalizarea.
Suntem aproape de final. Facem tot posibilul ca până la mijlocul săptămânii viitoare să deschidem drumul”, a spus el, conform antena3.ro.
Turiștii ar putea circula mai mult timp pe Transfăgărășan, între Cascada Bâlea și Piscul Negru. Directorul CNAIR a confirmat că a trimis spre validare către ANAP documentele necesare pentru a demara licitația contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate între Piscul Negru și Bâlea Cascadă.
„Am transmis astăzi (marți – n.r.) spre validare către ANAP documentația necesară demarării licitației contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate între km 104 și km 130+800.
Prin acest contract vrem să identificăm acele soluții tehnice care să permită circulația pe o perioadă cât mai lungă între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascadă. Acest drum unic în lume va deveni mult mai accesibil și mai sigur pentru toți cei care vor să îl viziteze”, spune el CNAIR, relatează mediafax.ro.
Citește și: Proiect unic în România! „Cel mai bun drum din lume” va fi modernizat. Cum va arăta Transfăgărășanul