- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când vin ninsorile în România. A fost emisă prognoza meteo pentru iarna aceasta

03 Oct, 12:31 • Bumbeneci Diana
Când va ninge în 2024 în România. Prognoza pentru iarna ce urmează a fost actualizată de specialiștii de la Accuweather.
Când vin ninsorile în România. A fost emisă prognoza meteo pentru iarna aceasta

Chiar dacă vara a fost condusă de zile caniculare și temperaturi fără precedent, toamna și-a făcut simțită prezența rapid și neașteptat de brusc, dar cu temperaturi specifice acestei perioade a anului. Iar când vedem temperaturile de afară, nu avem cum să nu ne întrebăm când ninge în România în 2024, mai ales că numărăm săptămânile până la Crăciun.

A fost emisă prognoza meteo Accuweather pentru iarna aceasta

La munte, primele ninsori au apărut deja, iar în restul țării temperaturile au scăzut destul de mult. Iar prognozele meteorologilor nu sunt deloc îmbucurătoare: deși vom mai avea câteva zile însorite, valorile termice vor rămâne scăzute pe întreg teritoriul.

Cu toate acestea însă, dacă vă întrebați când va ninge în țara noastră, conform prognozelor meteorologilor Accuweather, prima ninsoare la noi în țară este așteptată în jurul Crăciunului, mai precis pe 15 decembrie. Este vorba despre primii fulgi de zăpadă care vor cădea în București, deoarece, în zonele montane înalte, stratul de zăpadă se va depune deja înainte de această dată.

De reținut este faptul că, până în debutul sezonului de iarnă autentică, este posibil să mai avem episoade de lapoviță și ninsoare, chiar și la jumătatea lunii noiembrie, când temperaturile nocturne vor scădea până la -2 grade, mai ales în zonele de munte.

Vezi și:Meteo 3-6 octombrie 2024. ANM anunță zonele afectate de ploi, ceață și temperaturi scăzute

Ninsori în România
Ninsori în România

Iarna care vine nu va fi una violentă

Potrivit ultimelor prognoze Accuweather, iarna 2024-2025 ar trebui să fie una mai blândă față de alți ani.  Temperaturile diurne nu vor scădea sub 1 grad până la sfârșitul anului, iar pe timpul nopții, minimele vor atinge aproximativ -6 grade.

Așadar, chiar dacă prima ninsoare în 2024 este așteptată abia în preajma Crăciunului, România se va confrunta cu o iarnă relativ blândă, cu temperaturi ce nu vor scădea dramatic. Așadar, pentru cei care se întreabă când va ninge în 2024, aceștia trebuie să știe că se pot aștepta la episoade sporadice de lapoviță și ninsoare înainte de acea dată, dar fără geruri extreme, cel puțin așa arată prognoza în luna octombrie.

Citește și:Ratele se majorează din nou. Prognoză sumbră pentru 2025

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult