- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când vor afla pensionarii câți bani vor primi la recalculare. Anunțul făcut de Marius Budăi: „Vor avea pensia majorată”

28 May, 21:15 • stefan.vlad
Când vor afla pensionarii câți bani vor primi la recalculare. O serie de români vor primi pensii mărite de la 1% la 110 % după recalcularea care va intra în vigoare pe 1 septembrie 2024. Media creșterilor va fi de 40%.
Când vor afla pensionarii câți bani vor primi la recalculare. Anunțul făcut de Marius Budăi: Vor avea pensia majorată

Când vor afla pensionarii câți bani vor primi la recalculare. Creșterea pensiei se va depinde foarte mult de numărul de ani pe care i-ai muncit peste cei 25 necesari ieșirii la pensie. Cine are minim 35 de ani munciți poate spera la o creștere consistentă.

Citește și: Secretul pensionarilor care primesc 5.800 de euro pe lună, în România. Pensiile de lux la care românii de rând nici nu visează

Când vor afla pensionarii câți bani vor primi la recalculare

S-au dat ieri normele de aplicare pentru majorarea pensiilor. S-au publicat în transparență. Publicarea în transparență este un pas premergător aprobării. În această perioadă, toți cei interesați, mă refer aici la Sindicatele Pensionarilor, chiar la patronate vor avea posibilitatea ca în această perioadă de transparență să vină cu opinii a ceea ce scrie acolo.

Următorul lucru important este determinarea acestui Guvern ca legea să intre în vigoare, practic este un pas foarte important pentru ca să ajungem efectiv la emiterea primelor decizii de pensie, ca ulterior, începând cu data de 1 septembrie banii chiar să intre în conturile cetățenilor.

Se lămurește acum ce înseamnă perioadă contributivă, ce înseamnă perioadă necontributivă, ce înseamnă sporuri cu caracter sporuri cu caracter permanent care au fost luate și pe legislația veche.

Pensiile se vor recalcula din oficiu, cetățenii nu trebuie să se deplaseze la Casele Naționale de Pensii. Primele decizii de recalcularea vor veni înainte de perioada de 1 septembrie, cu recalcularea în plată începând cu 1 septembrie.

Cei care primesc pensia pe 1 septembrie, în funcție de calcul, vor avea pensia majorată”, a declarat fostul ministrul al Muncii și al Solidarității Sociale, Marius Budăi, la Antena 3.