- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Capcana din mașina oricărui șofer. Detaliul minor care îți poate aduce amendă de 825 lei

23 Jul, 18:22 • Bumbeneci Diana
Capcana uriașă din maşinile şoferilor: Un banal detaliu pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic poate aduce o amendă de 825 lei.
Capcana din mașina oricărui șofer. Detaliul minor care îți poate aduce amendă de 825 lei

Poliţia rutieră organizează în ultima perioadă tot mai multe controale de rutină. În afară de verificarea legalităţii actelor, ele pot să însemne şi verificarea accesoriilor pe care nu vrem să le folosim vreodată, adică o trusă de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, anunță MAI.

Detaliul minor care îți poate aduce amendă de 825 lei

Trusa medicală, extinctorul sau triunghiurile reflectorizante sunt printre primele care pot aduce amenzi considerabile, iar dacă nu le aveţi pe toate, ori dacă nu sunt conforme legii. Această greşeală pe care mulți șoferi o fac destul de des se încadrează în clasa a II-a de sancţiuni cu patru sau cinci puncte-amendă, asfel că amenda va fi de 660 de lei sau de 825 de lei.

Conform Ordinului nr. 987/2007 pentru aprobarea conţinutului minim al trusei sanitare auto:

Citește și: Pensiile vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie. Daniel Baciu: „Majorările vor fi spectaculoase”

amenda
amenda

Ambalajul trusei sanitare auto trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

a) să asigure o etanşeitate corespunzătoare pentru protejarea conţinutului faţă de praf, umezeală, carburanţi şi uleiuri, printr-un sistem de închidere ferm;

b) să fie dimensionată corespunzător, în vederea depozitării şi asigurării integrităţii componentelor din conţinutul trusei sanitare auto.

Eticheta trusei sanitare auto trebuie să conţină denumirea produsului, denumirea şi adresa producătorului şi denumirea şi adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piaţă, după caz.

La expirarea termenului de valabilitate al componentelor trusei sanitare auto, acestea pot fi înlocuite de utilizator cu produse cu aceleaşi caracteristici, introduse pe piaţă cu respectarea cerinţelor prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 911/2005.

Clasele de sancţiuni sunt:

clasa I: 2/3 puncte-amendă;
clasa a II-a: 4/5 puncte-amendă;
clasa a III-a: 6 -8 puncte-amendă;
clasa a IV-a: 9 – 20 de puncte-amendă;
clasa a V-a: 21- 100 de puncte-amendă.

Citește și: Data la care ajung deciziile de recalculare pentru beneficiarii de pensie. Simona Bucura Oprescu: „Am făcut totul ca să fie echitate”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult