- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Capela Sixtină a Estului, locul din România de care puțini știau. Italienii vin special în țară pentru acest loc unic

29 May, 16:17 • Adrian Popovici
Mănăstirea Voroneț, supranumită și „Capela Sixtină a Estului”, a atras atenția turiștilor din Italia. Momentul a fost inclus chiar și în Patrimoniul UNESCO.
Capela Sixtină a Estului, locul din România de care puțini știau. Italienii vin special în țară pentru acest loc unic

Cunoscută și sub numele de „Capela Sixtină a Estului”, Mănăstirea Voroneț este una dintre cele mai superbe mănăstiri din Bucovina, inclusă Patrimoniul UNESCO al României și o destinația care a atras atenția turiștilor italieni, notează Cancan.

Această bijuterie arhitectonică fascinează turiștii veniți din toate colțurile lumii. Capela Sixtină a Estului, Mănăstirea Voroneț, este înconjurată de un decor natural fermecător, fiind învăluită într-o atmosferă de liniște și măreție. Înconjurate de ziduri înalte și statornice, mănăstirea emană o aură de solemnitate și mister, invitându-i pe cei ce o vizitează să se bucure de frumusețea ei și să se conecteze cu tihna spirituală.

Mănăstirea Voroneț, un adevărat monument al artei și spiritualității, este o capodoperă incontestabilă a României. În inima Bucovinei, această mănăstire încântă privirile vizitatorilor cu o splendoare fără egal. Nu este de mirare că și italienii, cunoscători ai artei și esteticii, au recunoscut Mănăstirea Voroneț drept o bijuterie culturală de neegalat.

Mănăstirea Voroneț, cunoscută și ca „Capela Sixtină a Estului”
Mănăstirea Voroneț, cunoscută și ca „Capela Sixtină a Estului”

Te-ar putea interesa și: Minune in mijlocul padurii: Manastirea din Romania care ii cucereste pe francezi

Italienii impresionați de Capela Sixtină a Estului

„În România există o mănăstire care este o adevărată capodoperă, cu picturi pe toți pereții și o culoare unică în lume, se numește Mănăstirea Voroneț”, au scris italienii de la Viaggi News care promovează edificiul istoric din țara noastră.

Picturile murale de la Mănăstirea Voroneț au inclus lăcașul de cult în Patrimoniu Mondial UNESCO, iar aura sa specială atrage turiști din toate colțurile lumii. De asemenea, mănăstirea se remarcă prin culoarea sa unică în lume, adăugând un element distinctiv fascinant pe harta turismului cultural.

„Vizitarea mănăstirilor din Bucovina și inclusiv cea de la Voroneț este destul de ușoară. Cel mai apropiat oraș este Suceava și se poate ajunge acolo cu trenul sau avionul. Mănăstirea este deschisă în fiecare zi de la răsărit până la apus și costul biletului de intrare este de 5 euro. Vizitarea mănăstirii Voroneț este una dintre cele mai bune modalități de a afla cât mai multe detalii despre religia ortodoxă și despre frumusețile mai puțin cunoscute ale României”, au scris italienii despre Capela Sixtină a Estului.

Mănăstirea Voroneț este una dintre cele mai impresionante ctitorii ale lui Ștefan cel Mare (1457-1504). Construită în anul 1488 într-un timp record de numai 3 luni și 3 săptămâni, această ctitorie este un simbol al puterii domnului moldovean.

Citește și: Orașul din România care atrage 10 mii de turiști străini în fiecare an! A întrecut până și Londra, Paris sau Roma