Vremea în Capitală să răcește semnificativ și în zeci de mii apartamente este aproape la fel de frig ca afară. Sunt mii de blocuri în care agentul termic nu are temperatura necesară dezmorțirii caloriferelor, din cauza avariilor din sistem. Și sunt mai mult de 200 blocuri care nu au apă caldă, conform Digi24. Motivul constă în lucrările interminabile la conducte.
În 220 de blocuri din Sectorul 3, peste 10.000 de oameni stau fără apă caldă și căldură din cauza lucrărilor.
„Suportăm, dar să fim siguri că aceste reparații nu se mai repetă în fiecare an. Devenim spartani, ne întărim fizicul, psihicul, sufletul și devenim din ce in ce mai invunerabili.
A mai fost o perioadă oprită, 2-3 zile. Caloriferul electric și asta e. Fără suferință nu e plăcere”, a declarat un bucureștean, conform sursei.
Citește și: Problemele cu apa caldă în București continuă. Sute de blocuri din Capitală sunt avariate. A cui este vina?
„De două săptămâni apă caldă și căldură deloc. Hai, căldura ca căldura, dar apa caldă?! Încălzim la oală și ne spălăm ca pe timpul lui bunica, la lighean.”, a spus un altul.
Potrivit Termoenergetica, lucrările de pe Șoseaua Mihai Bravu sunt de mare importanță, pentru că sunt înlocuite conducte care transportă apa caldă și căldura spre o buna parte dintre punctele termice din Sectorul 2. Conductele fac parte din Magistrala 2, care are o vechime de 48 de ani. Zona a devenit aglomerată, pentru că șantierele au fost deschise în parcările de lângă blocuri.
„Sperăm să termine până de Crăciun. Se circulă și mai greu, e și lipsă de locuri de parcare pentru cei care locuiesc în zonă.”, a adăugat un alt cetățean al Bucureștiului.
Compania municipală a anunțat că blocurile din zonă vor primi iar apă caldă și căldură vineri seară, la ora 23. Însă mii de alte blocuri din Capitală nu au caloriferele suficient de calde, pentru că agentul termic nu ajunge la temperatura necesară.
Asociațiile de proprietari au deschis în cea mai mare parte vanele de la subsoluri și presiunea pe sistem a crescut. O speranță ar putea veni de la CET Progresu, inclus acum în sistem o dată cu temperaturile scăzute, scrie sursa citată.