- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți luni, 3 iunie 2024. Vești bune la început de săptămână pentru șoferii care alimentează cu motorină

03 Jun, 09:31 • Fundeanu Madalina
Cât costă carburanții astăzi, 3 iunie 2024! Șoferii care alimentează cu motorină au parte astăzi de prețuri mai mici.
Preț carburanți luni, 3 iunie 2024. Vești bune la început de săptămână pentru șoferii care alimentează cu motorină

Iată care este prețul carburanților în România, pe data de 3 iunie 2024! Vești bune pentru șoferi astăzi: motorina esre mai ieftină! Cât despre benzină, prețul acesteia este în stagnare de trei zile, conform Antena 3 CNN.

Cât costă carburanții astăzi, 3 iunie 2024!

Luni, cea mai ieftină benzină standard are un preț de 6,95 lei litrul, în stagnare de sâmbătă. Aceasta se găseşte la o staţie Petrom din Bucureşti, pe str. Dr. Herescu Petre nr. 2A, sector 5.

La restul stațiilor din Bucureşti, benzina standard are prețuri cuprinse între 6,96 şi 7,11 lei, mai mici comparativ cu zilele anterioare.

În ceea ce privește benzina premium, prețurile variază de la 7,51 lei la 7,81 lei. Acest tip de carburant este, de asemenea, în scădere faţă de sâmbătă.

Cel mai mic preț pentru motorina standard, în București, este luni de 7,02 lei litrul, comparativ cu 7,04 lei litrul, cât era sâmbătă, şi se găseşte la o staţie Socar din Bucureşti, str. Vasile Lascăr nr. 141A. Preţul maxim ajunge la 7,15 lei litrul în București, în scădere.

Cât despre motorina premium, prețul variază între 7,41 lei litrul şi 7,71 lei, de asemenea în scădere uşoară.

În urmă cu un an, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depășească 9 lei pe litru.

Ai mai putea fi interesat și de: Mai mulți bani pe card pentru o categorie de pensionari în 2024. Decizia crucială pentru milioane de români

carburanți
carburanți

De ce cresc sau scad prețurile carburanților. Ce trebuie să știe șoferii

Costurile carburanților din stațiile de alimentare au o evoluție asemănătoare cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, după cum au observat cei din Consiliul Concurenței în urma efectuării unui studiu prin care a fost reanalizat felul în care schimbările cotațiilor se transmit în prețurile carburanților.

Cotația Platts reprezintă un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei. Este o valoare prin care se reflectă cererea, oferta și tranzacțiile realizate pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice.

Prin urmare, în momentul în care cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cresc, se mărește și prețul la pompă al carburanților din România. De asemenea, când cotațiile scad, se reduce prețul acestora în stațiile de alimentare.

Vezi mai multe știri: Ministrul Muncii, semnal de alarmă pentru românii care muncesc fără să-și declare toate veniturile. „Dacă ai acceptat asta, înseamnă că ai acceptat un compromis cu privire la pensia ta”