- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți, 4 iulie 2024. Scumpirile continuă să se resimtă în buzunarele șoferilor

04 Jul, 08:18 • Fundeanu Madalina
O nouă scumpire a carburanților. Șoferii nu au parte de vești bune astăzi.
Preț carburanți, 4 iulie 2024. Scumpirile continuă să se resimtă în buzunarele șoferilor

Petrom, lider pe piața carburanților din România, a scumpit joi, pe data de 4 iulie, carburanții cu 5 bani pe litru. Este prima scumpire pe care Petrom o aplică după majorarea carburanților de la 1 iulie, conform Economedia.

O nouă scumpire a carburanților. Cât costă benzina și motorina joi, 4 iulie

Din prima zi a lunii iulie 2024, a avut loc o majorare de 43 de bani pe litru pentru benzină, și de 40 de bani pe litru pentru motorină. A fost a doua scumpire de acest fel din acest an, după cea de la 1 ianuarie.

În data de 1 iaunuarie 2024, prețurile au crescut semnificativ după majorarea accizelor cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină.

Ulterior, marți 02 iulie 2024, Petrom a ieftinit benzina și motorina cu 4 bani pe litru.

conform sursei citate, stația Petrom Vitan afișează joi, 4 iulie 2024, următoarele prețuri:

  • 7,49 lei pentru un litru de benzină standard
  • 7,59 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Ai mai putea citi: Pensii 2024. Este mai bine să ieși la pensie înainte sau după luna septembrie? Ce spune șeful Casei Naționale de Pensii

carburanți
carburanți

Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard ajunge la acest moment undeva între 7,43 lei și 7,50 lei pe litru. În ceea ce privește motorina standard, prețurile variază între 7,57 lei și 7,60 lei pe litru.

De ce cresc sau scad prețurile carburanților. Informații utile pentru șoferi

Prețurile carburanților din stațiile de alimentare au o evoluție foarte similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, după cum au sesizat cei din Consiliul Concurenței în urma efectuării unui studiu prin care a fost reanalizat modul în care modificările cotațiilor se resimt în prețurile carburanților.

Cotația Platts reprezintă un preț de referință internațional pe piața benzinei sau a motorinei. Reprezintă o valoare prin care se reflectă cererea, oferta și tranzacțiile realizate pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice.

Așadar, în momentul în care cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină se măresc, crește totodată și prețul la pompă al carburanților din România. De asemenea, când cotațiile scad, se reduce prețul acestora în stațiile de alimentare.

Vezi mai multe știri: Grâul rusesc și lipsa depozitelor îi aduc pe fermierii români în sapă de lemn. Cu ce probleme se mai confruntă în 2024