- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 5 iunie 2024. Benzina și motorina sunt mai ieftine astăzi

05 Jun, 09:22 • Fundeanu Madalina
Prețul carburanților astăzi, 5 iunie 2024. Scăderi semnificative de preț atât pentru benzină, cât și pentru motorină!
Preț carburanți 5 iunie 2024. Benzina și motorina sunt mai ieftine astăzi

În această dimineață, prețul carburanților a fost redus, atât la benzină, cât și la motorină. Această reducere de preț are loc la patru zile de la precedentra ieftinire. Prețurile sunt semnificativ mai mici astăzi, comparativ cu cele din ultima vreme, arată Economica.net.

Prețul carburanților astăzi, 5 iunie

Conform sursei citate, stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișează pe 5 iunie 2024 un preț al benzinei standard de 6,93 lei/litrul, în timp ce prețul motorinei standard este de 6,98 lei/litrul.

Astfel, compania petrolieră a scăzut cu opt bani pe litru prețul benzinei și al motorinei astăzi, o diferență majoră în comparație cu modificările de preț din ultima vreme. Prețul carburanților ajunge mai mic de 7 lei pe litru în majoritatea stațiilor. La benzinăriile mai accesibile din București, precum cea din strada Dr.Herescu din zona centrală a Capitalei, benzina are chiar un preț de 6,87 lei pe litru.

Ai mai putea citi și: Categoria de români care poate primi motorină GRATUIT. Cine beneficiază de ajutorul de 1.500 lei

carburanți
carburanți

Astăzi are loc a 14-a ieftinire a carburanților, în urma mai multor scăderi consecutive care au avut loc luna trecută. Cea mai recentă ieftinire a fost în data de 1 iunie. Petrom a scăzut atunci prețul benzinei cu cinci bani pe litru și prețul motorinei cu doi bani pe litru.

Ieftinirile au avut loc începând cu ultima parte a lunii aprilie. Din acel momemt, benzina este mai ieftină cu 48 de bani pe litru, iar motorina cu 50 de bani pe litru, prețurile fiind comparate la aceeași stație.

În ciuda veștilor bune de astăzi, carburanții se vor scumpi peste o lună, pentru că, în acest an, acciza la carburanți crește în două etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie. Majorarea de preț de la 1 iulie, cauzată exclusiv de creșterea accizei (incluzând și TVA aferentă), va fi de 43 de bani pe litrul de benzină și de 40 de bani pe litrul de motorină,

În momentul de față, cotația petrolului Brent, de referință pentru Europa, era de 77,5 dolari, fiind în scădere masivă în ultimele zile. Acest lucru are un impact considerabil asupra cotațiilor prodsuselor petroliere, în sensul în care, pe fondul unei creșteri economice lente în cele mai importante piețe, se pare că există suficienți carburanți pentru a onora cererea.

Petrom este lider pe piața carburanților din România, având o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Vezi și: Cum putem reduce risipa alimentară. Metoda simplă prin care românii pot cumpăra mâncare mai ieftină cu 70%