- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 6 iunie 2024. Surpriza zilei pentru șoferii din România

06 Jun, 09:12 • Fundeanu Madalina
Iată care este prețul carburanților astăzi, 6 iunie 2024! Benzina și motorina sunt mai ieftine!
Preț carburanți 6 iunie 2024. Surpriza zilei pentru șoferii din România

O nouă ieftinire a prețurilor la carburanți! Românii care au de gând să-şi alimenteze maşina cu benzină sau cu motorină trebuie să ştie că joi, 6 iunie 2024, preţurile la carburanţi au scăzut considerabil, din nou, conform informațiilor transmise de Observator News.

Prețul carburanților joi, 6 iunie

Ziua de astăzi vine cu o nouă scădere a preţurilor la carburanţi, mai exact o reducere de opt bani pe litru, chiar dacă vorbim despre benzină sau motorină. Acest lucru înseamnă că preţurile la benzină standard şi la motorină standard sunt pe cale să scadă sub pragul de 7 lei pe litru.

Mai precis, un litru de benzină standard a ajuns să coste astăzi între 6,92 şi 7,03 lei, un litru de benzină premium a are un preț care se situează între 7,49 şi 7,73 lei, un litru de motorină standard costă astăzi între 6,98 şi 7,07 lei, iar un litru de motorină premium a ajuns să coste între 7,35 şi 7,63 lei.

Singura excepție este preţul la GPL, care este în creştere, în comparație cu cel afişat cu o zi în urmă. Astfel. este vorba de o majorare ușoară, cu 2-3 bani pe litru, iar asta înseamnă că un litru de GPL a ajuns să coste între 3,53 şi 3,58 lei.

Ai mai putea fi interesat de: Zi istorică în România. Guvernul stabilește suma finală pe care o vor primi românii la salariul lunar începând cu 2024

preț carburanți
preț carburanți

Important pentru șoferi: de ce cresc sau scad prețurile carburanților

Costurile carburanților din stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, după cum au observat cei din Consiliul Concurenței în urma efectuării unui studiu prin care a fost reanalizat felul în care schimbările cotațiilor se transmit în prețurile carburanților.

Cotația Platts reprezintă un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei. Este o valoare prin care se reflectă cererea, oferta și tranzacțiile realizate pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice.

Prin urmare, în momentul în care cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cresc, se mărește și prețul la pompă al carburanților din România. De asemenea, când cotațiile scad, se reduce prețul acestora în stațiile de alimentare.

Vezi mai multe știri: Prognoza meteo 6 iunie 2024: Ce vreme va fi astăzi în toată țara