- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Care ar fi, de fapt, cauza creșterii prețurilor la reparația daunelor auto. Verificări în mai multe service-uri din București

05 Aug, 18:07 • Preda Silvia
Consiliul Concurenței, verificări mai multe service-uri auto din București. Care ar fi cauza creșterii uriașe a prețurilor la reparația daunelor.
Care ar fi, de fapt, cauza creșterii prețurilor la reparația daunelor auto. Verificări în mai multe service-uri din București

Consiliul Concurenței

a făcut verificări la opt unități care execută reparații auto decontate în baza asigurării obligatorii de răspundere civilă (RCA).

Conform autorităților, cercetarea vizează o posibilă practică de concurență neloială privind exploatarea poziției superioare de negociere a service-urilor auto în relația comercială cu o companie de asigurări, în cazul decontării reparațiilor efectuate pe baza polițelor RCA.

Analiza a fost declanșată ca urmare a sesizării transmise de Asigurarea Românească Asirom – Vienna Insurance Group SA.

Verificări mai multe service-uri auto din București

Citește și: Direcţia Antifraudă a ANAF pune tunurile pe firmele care efectuează inspecţii ITP. La un singur service au fost descoperite 19.000 de servicii ITP nedeclarate

„Vrem să stabilim dacă unele service-uri auto impun tarife nejustificat de mari, pe care companiile de asigurare sunt obligate legal să le plătească, tarife care, ulterior, conduc la creșterea prețului poliței RCA”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Companiile la care s-au desfășurat inspecții inopinate sunt: Adely Trans Company SRL, Ali Car Reparatii Auto SRL, Prof’s Solution Service SRL, Top Lac Service Cotroceni SRL, Auto Klasen SRL, Auto Hoff Technology SRL, Top Lac Auto Service SRL și Damar Colision SRL.

Companiile implicate riscă o amendă de până la 500.000 lei

Verificări făcute de Consiliul Concurenţei. Service-urile auto s-ar fi înțeles să pună prețuri mari

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență loială, companiile implicate riscă o amendă de până la 500.000 lei, iar autoritatea poate dispune măsuri pentru interzicerea săvârșirii faptei. În cazul în care persoanele fizice sau juridice recunosc săvârșirea practicii de concurență neloială, pot obține reduceri substanțiale ale amenzilor, se menţionează în comunicatul dat de autoritatea de concurenţă.

Conform autorităților, inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de
necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare clarificării posibilei practici de concurență neloială.

Vezi și: Dacia Jogger a depășit VW Passat, Audi sau BMW şi este al patrulea cel mai vândut break din lume. Cât e rata lunar pentru o Dacia Jogger hybrid în 2024, dacă o cumperi în leasing pe 5 ani