- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Care este salariul unui electrician în 2024. Sunt printre cei mai căutați pe piața muncii din România

03 Jun, 13:23 • Fundeanu Madalina
Salariul unui electrician a crescut considerabil în 2024, față de anii anteriori. Cei care își doresc un astfel de job nu au nevoie de studii superioare.
Care este salariul unui electrician în 2024. Sunt printre cei mai căutați pe piața muncii din România

În 2024, salariul unui electrician a crescut semnificativ față de anii anteriori. Persoanele care au un astfel de job la o firmă primesc salarii mai mari decât mulți alți români, conform Bugetul.ro.

Cine își dorește să aibă un astfel de job trebuie să știe că nu are nevoie de studii superioare, ci doar de un liceu tehnic de profil. De asemenea, există și posibilitatea de a lucra independent, prin colaborări cu persoane fizice sau juridice, la prețurile stabilite de lucrător, în conformitate cu cele ale pieței.

De obicei, un electrician câștigă 4.700 de lei lunar. Suma poate să difere în funcție de experiență, condiții de muncă, program de lucru și alte elemente care sunt stabilite de lucrător cu angajatorul.

Pentru angajare, în mod obișnuit, este necesară îndeplinirea a 3 condiții de maximă importanță, precum:

  • să ai studii cu profil tehnic (electric, electrotehnic, electronic, automatizări etc.);
  • să ai experiența în reparații utilaje / linie de producție industrială (senzori, contactori, invertoare) – după caz, nu este neapărat obligatorie experiența;
  • cunoștințe generale despre automatizări industriale; citirea schemelor electrice – în funcție de job.

Ai mai putea citi și: Salarii de până la 10.000 de lei la Dedeman! Câți bani oferă frații Pavăl tuturor angajaților din firmă. Se fac angajări! 

electrician
electrician

Există sute de anunțuri de angajare în mediul online, pe platformele de recrutare. Un astfel de loc de muncă se obține prin depunerea unui CV și prezentarea ulterioară la un interviu. Pot să apară și situații în care compania solicită și o probă practică. În plus, sunt firme care angajează cu o perioadă de probă, cu sau fără plată, pentru a vedea dacă se poate stabili o conexiune pe termen lung între electrician și echipă, respectiv angajator.

Ce atribuții are un electrician

Conform anunțurilor publicate pe platformele de recrutare, un electrician are următoarele atribuții:

  • execută acțiuni de întreținere preventivă și de reparații / reglaje respectând tehnologiile recomandate;
  • execută activitățile prevăzute de graficele ︂︊︀︂​︂️︀︊​︌︁︁︄​︆︌︀︀​︃︅︀︅​︍︆︋︄​︄︄️︃​︎︄︉︁de verificări;
  • intervine în cel mai scurt timp posibil în cazul întreruperii / opririi liniei de producție și acționează cât mai eficient pentru a minimiza pierderile de orice fel;
  • repune în parametrii de siguranță linia de producție și utilajele aferente secției unde acționează;
  • se asigură înainte de începerea lucrărilor că are necesarul pieselor de schimb și a materialelor specifice liniei de producție și execută lucrările în timpul programat;
  • efectuează lucrări de reparații și revizii la tablourile și motoarele electrice din secțiile de producție.

Vezi și: Sute de locuri de muncă disponibile pentru români în 2024! O mare companie din țara noastră anunță că începe procesul de recrutare