- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Care sunt joburile cele mai bine plătite în 2024. Medicii, inginerii și IT-știi, printre românii cu cele mai mari venituri

11 May, 11:26 • Adrian Popovici
O analiză recentă a dezvăluit care sunt cele mai bine plătite joburi din românia. După cum arată concluziile acestei investigații, medicii și specialiștii IT continuă să aibă venituri ridicate.
Care sunt joburile cele mai bine plătite în 2024. Medicii, inginerii și IT-știi, printre românii cu cele mai mari venituri

În contextul unei economii încă pline de incertitudini, mulți dintre angajații români vor să se orienteze către domeniile care nu doar oferă salarii mai ridicate, ci și rămân în continuare în topul cererilor pe piața muncii. O analiză Pro TV arată care sunt joburile cele mai bine plătite din România în 2024 și ce presupun acestea.

Printre joburile care garantează un nivel de trai confortabil, cu salarii simțitor mai mari decât cele pe care le primesc majoritatea românilor, se numără cele din medicină, IT&C, inginerie, construcții și instalații. De asemenea, pe această listă se află și specialiștii și tehnicienii din domenii precum transportul, logistica sau managementul.

Așa cum explică și experții de pe piața muncii, există o serie de factori care influențează decizia unei persoane de a se îndrepta către un anumit job sau domeniu. Printre aceștia se numără educația urmată, dar și preferințele și interesele personale. În plus, salariul primit se aflat în fruntea listei de criterii atunci când vine vorba de a alege sau nu un nou job.

Te-ar putea interesa și: Joburi pe cale de dispariție din cauza AI. Inteligența Artificială revoluționează piața muncii

Care sunt cele mai bine plătite joburi din România?
Care sunt cele mai bine plătite joburi din România?

Care sunt cele mai bine plătite joburi din România?

Un software arhitect se ocupă de proiectarea și dezvoltarea structurii software pentru diverse aplicații și sisteme, lucrând în strânsă colaborare cu echipele de dezvoltare pentru a identifica cerințele funcționale și tehnice și pentru a concepe soluții eficiente și ușor scalabile. Salariul pentru această poziție se situează între 2.100 și 3.000 de euro net. În același domeniu, un alt job la fel de căutat este cel de senior data engineer, responsabil de gestionarea și optimizarea infrastructurilor pentru stocarea și procesarea de date.

Medicii specialiști sunt la mare căutare într-o varietate de specializări, inclusiv neurologie, endocrinologie, alergologie, pneumologie, oftalmologie, radiologie și imagistică, sau medicină de familie. Salariile pentru astfel de joburi variază în funcție de specializare și experiență, începând de la 1.700 de euro și putând ajunge până la 4.100 de euro net.

Jobul de șofer profesionist poate fi extrem de solicitant, datorită orelor petrecute în trafic, având responsabilitatea transportului sigur și eficient al pasagerilor sau al mărfurilor. Cele mai bine remunerate poziții sunt pentru șoferii, care se ocupă de transportul internațional în Uniunea Europeană, unde salariile pot ajunge la 1.800 – 2.200 de euro net.

Inginerul constructor se dovedește a fi un job extrem de important, având responsabilitatea proiectării și supervizării construcțiilor de structuri civile și industriale. De la gestionarea proiectelor de la planificare până la finalizare, asigurându-se că acestea respectă standardele de calitate și siguranță, acesta este implicat în fiecare etapă. Oferta salarială pentru acest post se situează între 1.900 și 2.800 de euro net.

Directorul administrativ supraveghează operațiunile zilnice ale organizației, dezvoltă strategii și politici pentru a îmbunătăți eficacitatea și productivitatea companiei, gestionând resursele și relațiile cu clienții și partenerii. Oferta salarială pentru această poziție variază între 1.800 și 2.400 de euro net.

Citește și: Harta salariilor, pe județe. Top cele mai bine plătite joburi în primăvara anului 2024