- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Carnea din România consumată ca un produs premium în străinătate. Este foarte sănătoasă şi are un preţ uriaş

07 Feb, 13:44 • Cornel Ghimeșan
Carnea de miel din România a devenit extrem de apreciată în străinătate, fiind exportată în cantități semnificative. Deși este un aliment tradițional, prețul său ridicat în ţara noastră îl face to mai inaccesibil pentru mulți români.
Carnea din România consumată ca un produs premium în străinătate. Este foarte sănătoasă şi are un preţ uriaş

Carnea de miel are o cerere imensă străinătate, motiv care a determinat o creștere semnificativă a prețului acestui produs.

Mihai Voloșeniuc, şeful Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, a dezvăluit că prețul cărnii de miel a crescut semnificativ față de anul trecut, iar crescătorii au motive de bucurie.

Citeşte şi: Veşti bune pentru angajaţii din mediul privat. Ce se întâmplă cu salariile în 2025

„Cererea este imensă pe această piață, prețul la miel în acest an este mai mare decât cel de anul trecut, ceea ce înseamnă că este o cerere puternică din partea țărilor arabe. Numai țările din Regatul Arabiei Saudite au spus că au nevoie de 15 milioane de berbecuți pe an. Nu avem de unde să dăm atâta, deși capacitate ar exista. Dacă am tura motoarele la maximum, în câțiva ani am putea face asta. Este o specie care are viitor”, a afirmat Mihai Voloșeniuc pentru monitorulsv.ro.

Cât costă carnea de miel în România

În România, prețul cărnii de miel sunt considerate ridicate de către consumatori. De exemplu, în Piața Obor, un kilogram de carne de miel costă de la 39 de lei, iar în magazinele online, o caserolă de 400g de carne de miel pentru gulaș se vinde cu 50 de lei. La Metro, un kilogram de pulpă dezosată ajunge la aproximativ 70 de lei.

Citeşte şi: Avertisment pentru românii care primesc bani cadou în 2025. Ce prevede legea şi când trebuie plătit impozit

Carnea de miel are numeroase beneficii pentru sănătate și este recomandată de specialiști. Conține acizi grași Omega 3, vitamine din grupul B și minerale importante precum fier, zinc, fosfor și calciu. Datorită acestor beneficii, carnea de miel este recomandată de specialiști ca parte a unei alimentații echilibrate.

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult