- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Casa de Pensii anunță 100.000 de lei pentru pensionari. Cine beneficiază de bani

22 May, 11:46 • Bumbeneci Diana
Casa Națională de Pensii a hotărât să majoreze bugetul alocat pentru biletele de tratament. Încă 100 de milioane de lei au fost alocate în plus față de anul trecut.
Casa de Pensii anunță 100.000 de lei pentru pensionari. Cine beneficiază de bani

Șeful Casei de Pensii

, Daniel Baciu a confirmat că bugetul pentru biletele de tratament a fost suplimentat cu 100 de milioane de lei. Așadar, anul acesta, pensionarii pot lua bilete de tratament în 37 de destinații și se pot caza la aproximativ 100 de hoteluri de 2 și de 3 stele.

Vești noi pentru beneficiarii de pensii

Vestea i-a bucurat pe românii care beneficiază de pensii mai ales că se apropie și sezonul estival, aceasta fiind o opțiune foarte bună de petrecerea vacanței pentru pensionari. Șeful Casei Naționale de Pensii a transmis că cererea pentru bilete este din ce în ce mai mare.

„Avem o cerere foarte mare din partea pensionarilor, drept pentru care anul acesta am suplimentat banii pentru această destinație cu biletele de tratament.

Avem încă 100 de milioane în plus față de bugetul anului trecut, astfel încât așteptăm pensionarii și nu numai, și asigurații sistemului public de pensii, să meargă în stațiunile unde Casa Națională de Pensii a încheiat contracte privind acest serviciu cu biletele de tratament.

Avem mult mai multe bilete decât anul trecut, astfel încât îi așteptăm pe toți să vină să meargă în stațiuni, mai ales pe acei pensionari care suferă de anumite afecțiuni prevăzute foarte clar de medicul de familie, prin acel bilet de trimitere pe care trebuie să-l prezinte la ghișeul Casei Teritoriale de Pensii”, a mai anunţat şeful Casei de Pensii, într-o intervenție la Antena3.

Poți citi azi și: Pensie de 6.400 de lei pentru o categorie de români. Iată cine va primi suma aceasta după recalculare

talon de pensii
talon de pensii

În ce stațiuni și la ce preț pot lua pensionarii bilete la tratament în 2024? Cazarea e la 2 și 3 stele
Este vorba de un sejur lung, iar prețurile sunt următoarele (câteva exemple):

Amara / Hotel Parc – 2.600 de lei (întreg sejurul)

Călimănește / Hotel Traian – 2.500 lei

Eforie Sud / Hotel Amalia – 2.500 de lei

Herculane / Hotel Cerna, Herculane – 2.500 / 2.600 de lei

Geoagiu Băi – Hitel Aida – 2.600 de lei

Givora – Sunt trei hoteluri disponibile 2.500 /2.600 lei.

Cel mai ieftin sejur este la Vatra Dornei de 2.100 lei pentru 16 zile și 12 zile de tratament.

Rezultă, în medie că o noapte de cazare este 200 de lei, bani în care primiți 12 zile de tratament incluse în preț. Oferta completă, mai jos:

Oferta este pe anul 2023, dar – din informațiile Newsweek – și în 2024 sunt aceleași locații, iar prețurile sunt neschimbate.

De ce documente ai nevoie pentru a cere un bilet?
– cererea tip de acordare a biletului de tratament;

– document de plată (după caz, talonul privind drepturile de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, în original sau copie care se va prezenta la momentul eliberării biletului);

– declaraţie pe propria răspundere că nu realizează alte venituri din pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii,cu excepţia persoanei care depune talonul privind plata acestor drepturi care se va prezenta la momentul eliberării biletului);

De asemenea, e nevoie de biletul de trimitere – formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate.

Citește și: Documentul obligatoriu pe care trebuie să-l aibă pensionarii care vor pensii mai mari. Anunțul CNPP

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult