- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Casa de Pensii face anunțul momentului pentru români. Zilele din luna iulie în care pensionarii vor încasa noi sume de bani

03 Jul, 14:24 • Fundeanu Madalina
Data la care pensionarii vor primi banii în luna iulie. Casa de Pensii a făcut anunțul oficial.
Casa de Pensii face anunțul momentului pentru români. Zilele din luna iulie în care pensionarii vor încasa noi sume de bani

Pensionarii primesc vești bune în ceea ce privește pensiile din luna iulie. Pentru câțiva dintre ei, pensiile vor ajunge mai devreme decât data stabilită în calendar. Acest lucru va fi posibil datorită zilelor de 13 și 14 iulie, care pică în weekend, infornează Bugetul.ro.

Data la care pensionarii vor primi banii în luna iulie. Casa de Pensii a făcut anunțul oficial

Vârstnicii din România primesc banii mai devreme în luna iulie. Astfel, 2.500.000 de pensionari își vor primi pensiile pe data de 12 iulie, întrucât 13 și 14 iulie sunt zile de weekend.

În altă ordine de idei, pensionarii care își primesc banii prin intermediul Poștei Române vor avea fondurile disponibile între 2 și 10 iulie, potrivit programului normal de distribuire. Pentru a încasa banii direct prin cont curent personal, pensionarii trebuie să deschidă un cont la o bancă sau altă instituție financiară.

Ai mai putea fi interesat de: Vești noi pentru fermieri! Data la care se pot depune noile cereri de finanțare pentru instalațiile fotovoltaice

recalculare pensii
pensii

Contul respectiv trebuie să fie deschis pe numele pensionarului sau al reprezentantului său legal. După ce a fost deschis contul, pensionarii trebuie să depună o cerere la casa teritorială de pensii din județul din care aparțin. În plus, trebuie să depună și o copie a extrasului de cont. Documentele pot fi trimise și prin poștă, folosind o scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Conform CNPP, reforma sistemului public de pensii intră în faza de organizare logistică.În acest fel, toți pensionarii vor beneficia, în termenul asumat, de prevederile Legii nr. 360/2023. Guvernul României a fost de acord ca Poșta Română să fie instituția care să ofere servicii integrate de pregătire și expediere a plicurilor care conțin deciziile privind recalcularea pensiilor din sistemul public.

În ceea ce privește derularea tuturor activităților, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va încheia, prin CNPP, o convenție cu Compania Națională Poșta Română S.A.

Compania Națională Poșta Română S.A., în calitate de operator național din domeniul serviciilor poștale cu cea mai mare acoperire națională, se ocupă la momentul actual de transmiterea taloanelor de pensii și plata în numerar pentru seniori. Deciziile de recalculare emise pentru cei aproximativ 4.900.000 de pensionari din România vor fi trimise cu confirmare de primire la domiciliul beneficiarilor.

Vezi mai multe știri: Pacienții români pot beneficia de acum de „terapia durerii”. Legea a fost promulgată miercuri, 3 iulie 2024