- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă o casă în Viscri, satul din care Regele Charles al III-lea nu a mai vrut să plece. Proprietatea are și un teren cu o suprafață generoasă

17 Oct, 23:03 • Stefan Simion
Satul Viscri din județul Brașov este sinonim cu numele Regelui Charles al III-lea. Probabil că nu puțini sunt românii care au auzit pentru prima dată de această localitate abia după ce au văzut la televizor, în mod repetat, imagini cu monarhul britanic străbătând ulițele satului. În ultimii ani, Viscri a devenit un punct de atracție pentru foarte mulți conaționali.
Cât costă o casă în Viscri, satul din care Regele Charles al III-lea nu a mai vrut să plece. Proprietatea are și un teren cu o suprafață generoasă

Iar localnicii din Viscri profită de notorietatea satului, dar și de faptul că face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Așa că atunci când au proprietăți de vânzare, cer prețuri pe care nu oricine și le permite, deși oricine și-ar dori să locuiască în acel colț de Rai și să se învecineze cu regele.

Cât costă o casă în Viscri

Numărul proprietăților din zonă este destul de limitat așa că cei interesați să cumpere o casă aici au rar o astfel de oportunitate. Acum a fost scoasă la vânzare, pe Imobiliare.ro, o proprietate cu potențial ridicat pentru cei care vor să facă o investiție pe plan local.

Viscri

Proprietatea se poate transforma într-o casă de vacanță, în restaurant sau într-o pensiune”, spune reprezentantul agenției imobiliare în portofoliul căreia se află aceasta, potrivit imobiliare.ro. Casa este formată din două corpuri de clădire. Unul dintre ele este vechi, dar a fost renovat în 2018. În același an, a fost construit și corpul nou. Imobilul deține un teren cu o suprafață de 1.750 de metri pătrați.

Casa din Viscri se vinde cu 195.000 de euro.

Citeste si Cât costă o casă cu WC în curte din 1934 la Cluj. La doar 38 de metri pătrați, prețul este unul exorbitant

Regele Charles al III-lea oferă servicii de cazare la Viscri și Valea Zălanului

Charles al III-lea a cumpărat o casă, aici, în anul 1996. Este vorba despre celebra casă albastră de la numărul 163, aflată acum în patrimoniul Fundaţiei Prinţul de Wales și transformată ulterior în pensiune. După cumpărare, casa și câteva dependințe au fost renovate, apoi s-a decis ca proiectul casei din Viscri să cuprindă și mai multe căsuțe din lemn.

În 2006, la adresa unde se afla casa din Viscri a fost înregistrată firma Ecologic Transilvania SRL, prin intermediul căreia urma să își desfășoare activitatea pensiunea. Obiectul de activitate al firmei este „alte servicii de cazare”.

Citeste si Cât costă o casă într-o localitate din România în care au mai rămas doar 10 oameni. Prețul este astronomic! 

Pe 22 martie 2017, Comisia Națională a Monumentelor Istorice a dat aviz favorabil firmei Ecologic Transilvania SRL pentru „Amplasare căsuţe din cadre din lemn fără fundaţie – construcţie temporară (max. 5 ani), satul Viscri”, conform datelor consultate de FANATIK. În martie 2018, s-a primit autorizația de construire a acestora.

Revista Forbes a evaluat proprietatea lui Charles de la Viscri la aproximativ un milion de euro. Tot la un milion de euro a fost evaluată și proprietatea din Valea Zălanului, județul Sălaj, cumpărată tot de Fundația Prințului de Wales. Și aici se oferă cazare în căsuțe tradiționale.
Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult