Vești noi pentru românii interesați de programul Casa Verde Fotovoltaice. Ministerul Mediului pregătește noi reguli mai bune pentru beneficiarii programului. În acest sens, 150.000 de gospodării vor ajunge să beneficieze de programul prin care se pot obține 20.000 de lei pentru instalarea panourilor fotovoltaice, conform declarațiilor guvernanților. Mai multe detalii au fost oferite de ministrul Tanczos Barna la Digi24.
Potrivit premierului Nicolae Ciucă, există fonduri necesare pentru deschiderea programului Casa Verde Fotovoltaice și în 2023. Anul acesta, fondurile pot ajunge până la 3 miliarde de lei.
Tot în acest context, românii află că Ministerul Mediului lucrează la o nouă aplicație de înscrieri. În situația în care aceasta va fi gata în timp util, beneficiarii se vor putea înscrie doar cu cu buletinul și cu extrasul de carte funciară, care reprezintă situația cadastral – juridică a imobilelor, mai spune ministrul.
Citește și: AFM anunță un succes în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice. Au fost aprobate primele 4.558 de dosare
„Obiectivul este să ajungem la 150.000 de gospodării. Am prevăzut un buget mult mai mare, 3 miliarde de lei. Sper în continuare să reușim să atragem și fonduri europene și să majorăm la rectificare bugetul în cursul verii. Va fi nevoie de buletin și extras de funciar pe aceeași adresă, pe aceleași imobile și apoi adeverințe cu lipsa datoriilor la bugetul de stat și putem să semnăm finanțarea”, a precizat Barna.
Potrivit ministrului Mediului, se pare că această modificare nu este singura din programul derulat de AFM. Începând cu anul 2023, după ce beneficiarul primește finanțare, el va alege un instalator cu care vrea să semneze contractul din lista AFM, spre deosebire de anul trecut, când procedura era inversă, iar puterea de decizie era în mâinile instalatorilor.
De altfel, conform declarațiilor ministrului mediului, programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 ar putea începe cel mai devreme în luna martie 2023.
Ai mai putea citi: Criza duce la decizii inedite. Fabrica de Zahăr de la Luduș, salvată de fermieri. Cultivatorii de sfeclă au încheiat un acord istoric