- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Casa Verde Fotovoltaice 2024. Condițiile minime pentru a primi 30.000 de lei de la stat

03 Sep, 08:22 • Bumbeneci Diana
Românii care au în plan să monteze panouri fotovoltaice pot primi 30.000 de lei fonduri nerambursabile de la stat. Iată însă care este condiția minimă pentru a beneficia de acest program.
Casa Verde Fotovoltaice 2024. Condițiile minime pentru a primi 30.000 de lei de la stat

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) va lansa, în doar câteva zile, noua ediție a programului Casa Verde Fotovoltaice. Înscrierea instalatorilor în ediția 2024 va începe la sfârșitul acestei săptămâni, în 6 septembrie, urmând ca înscrierile pentru persoanele fizice care doresc să primească finanțare să înceapă în 27 septembrie.

Casa Verde Fotovoltaice 2024

Casa Verde Fotovoltaice 2024 aduce anul acesta o serie de modificări substanțiale comparativ cu anul anterior. Este vorba despre obligativitatea instalării bateriilor pentru stocarea energiei. Desigur, impunerea noii reguli este sprijinită și de o finanțare mai generoasă, care va ajunge la 30.000 de lei/beneficiar.

”Ce trebuie să știm din acest program este că sunt incluse bateriile de stocare și sunt și obligatorii. Adică nu poți să-ți mai instalezi, prin acest program de subvenționare, panou fotovoltaic fără a adăuga și aceste baterii”, a precizat Dan Tudose, fondatorul unei firme care furnizează și instalează sisteme fotovoltaice, pentru AGRO TV.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru înscrierea în program sunt extrem de simple, rămânând similare cu cele de anul trecut.

Casa Verde Fotovoltaice
Casa Verde Fotovoltaice

Citește și: Reguli schimbate în programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Românii vor scoate și bani din buzunar pentru panouri

Ca acte, trebuie să avem intabulare, trebuie să nu avem sediu de firmă și trebuie să avem taxele și impozitele plătite și la bugetul de stat, și la bugetul local. Trebuie să avem un contract de furnizare de energie la domiciliu, se finanțează sisteme fotovoltaice cu stocare de energie la adresa de domiciliu; dacă avem mai multe adrese de domiciliu, nu se poate decât la cea la care avem și buletinul. La o singură adresă se poate instala cu această subvenție de 30.000 de lei, cu contribuție proprie de 3.000 de lei.

Avantajul acestui sistem hibrid, cu panouri și baterii, este că după ce apune soarele, după ce nu mai avem producție de energie, putem să consumăm energia în rețeaua proprie și este un lucru foarte bun. Nu mai solicităm rețeaua publică, avem și mai puține fluctuații pe parcursul zilei cu tensiunea”, a explicat Dan Tudose, în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”.

La Administrația Fondului de Mediu se estimează în prezent că prin programul de anul acest vor fi finanțați 67.000 de beneficiari. Astfel, numărul total al gospodăriilor finanțare prin Casa Verde Fotovoltaice va ajunge la circa 200.000.

Ai putea citi și: Casa Verde Fotovoltaice. Lista dosarelor aprobate pentru finanțarea de 20.000 de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult