- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Casa Verde Fotovoltaice 2024. Fondurile din regiunea Nord-Est s-au epuizat

01 Oct, 14:33 • Bumbeneci Diana
Casa Verde Fotovoltaice 2024: Fondurile de 319 milioane de lei alocate regiunii Nord-Est, epuizate
Casa Verde Fotovoltaice 2024. Fondurile din regiunea Nord-Est s-au epuizat

Bugetul de peste 319 milioane de lei alocat regiunii Nord-Est, în cadrul programului “Casa Verde Fotovoltaice”, s-a epuizat. Anunțul a fost făcut de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat.

Casa Verde Fotovoltaice 2024

“Astăzi, 1 octombrie 2024, ora 10:00, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Nord-Est. Bugetul de 319.380.000 lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 10.646 de persoane fizice”, notează instituţia.

Citește și: Începe o nouă sesiune în programul Casa Verde Fotovoltaice. Regiunea vizată începând cu 30 septembrie

Cele peste 10.000 de dosare au fost alocate în 2 minute și 8 secunde în județele din județele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, potrivit ministerului Mediului.

Dacă zilele trecute am avut record de timp înregistrat, Regiunea Nord-Est are cele mai multe dosare depuse. Așa cum am mai afirmat, consider că interesul crescut al românilor pentru acest program reflectă și faptul că bugetul acoperă acum și bateriile de stocare a energiei, nu doar costul panourilor. Avem un motiv în plus să luăm serios în calcul ideea ca prosumatorii actuali care vor să își cumpere baterii pentru stocarea energiei electrice produse din surse solare deja instalate să poată accesa, în viitor, o finanțare din partea statului”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Înscrierile persoanelor fizice vor continua miercuri, 2 octombrie, cu regiunea Sud-Est (judeţele: Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea), pentru care există o alocare financiară de 242,73 milioane de lei.

Casa Verde Fotovoltaice
Casa Verde Fotovoltaice

Perioada de înscriere începe la ora 10:00 şi se termină la ora 23:59 pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat de AFM, așadar doritorii programului trebuie să depună cât mai rapid documentele solicitate pentru a putea primi calitatea de beneficiar.

Banii de finanțare sunt oferiți în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile. Există și o condiție: beneficiarul trebuie să contribuie cu fonduri proprii în valoare de 3.000 de lei.

Te-ar mai putea interesa și: Bugetul pentru Casa Verde Fotovoltaice s-a epuizat! AFM anunță ce în ce zone se mai pot depune dosare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult