Asigurarea de șomaj este în continuare un interes pentru români. Din acest motiv, prețurile sunt pe măsură, anunță Antena3.
Asigurarea de șomaj este o extensie a celei de viață și ne costă în plus aproximativ 10% din valoarea asigurării principale. Începând cu această lună, pe piață apar variante care promit o perioadă mai mare de ajutor în cazul pierderii jobului.
Potrivit sursei citate, noile tipuri de asigurări de șomaj propun o sumă asigurată cuprinsă între 2.000 și 4.000 lei, adică dacă rămâi fără loc de muncă, beneficiezi de această sumă timp de maximum 12 luni, în funcție de cât ai cotizat.
Mai multe societăți din țara noastră au început să prezinte o serie de asigurări de șomaj, însă variază suma asigurată și numărul de luni care se plătesc. Majoritatea vin la pachet cu asigurările de viață încheiate când se accesează un credit.
„Ea este o clauză suplimentară care poate fi adăugată la o asigurare de viață. Deci nu pot să închei o asigurare pentru șomaj independentă de o asigurare de viață. Pe decursul unei asigurări de viață dacă îi ai de 20 de ani, tu poți să beneficiezi de acest ritm de maxim cinci ori. Deci dacă rămâi, ești în șomaj de maxim cinci ori. Dacă ești de 10 ori, tu nu primești mai mult de cinci”, spune Cosmina Dinu, broker.
Pentru asigurarea de șomaj se plătește în plus aproximativ 10% din prețul asigurării de viață. Dacă o persoană nu intră în șomaj, la un interval de timp, banii se restituie.
„Să zicem că tu în decursul unui an plătești 500 lei, în 10 ani 5.000 lei, iar la finalul celor 10 ani tu n-ai beneficia deloc de șomaj, îți dă 30% înapoi, adică 1.500 le”, mai explică brokerul Cosmina Dinu.
În țara noastră, cei mai mulți români optează pentru o astfel de variantă pentru securitate financiară mai mare. Motivul pentru care românii aleg să beneficieze de asigurarea de șomaj este pentru că sunt tot mai mulți angajați care se lovesc de un burn-out și au nevoie urgent de odihnă, sau au nevoie de timp pentru a căuta un loc de muncă mai benefic. Ultimele bilanțuri arată că România are la ora actuală printre cele mia mari rate ale șomajului în rândul tinerilor, fiind vorba despre 22,2% tineri sub 25 de ani.
Alte subiecte de interes: INS confirmă că alimentele s-au scumpit cu 50%. Lista produselor care au ajuns la preț dublu