- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât a ajuns să câștige un salvamar pe litoralul românesc. Venituri în batjocură primite în 2024

13 Jul, 16:16 • Bumbeneci Diana
Salvamari pe litoralul românesc: provocări și recompense în bătaie de joc în ciuda efortului depus în sezonul estival.
Cât a ajuns să câștige un salvamar pe litoralul românesc. Venituri în batjocură primite în 2024

Sute de salvamari sunt angajați pentru a asigura siguranța pe plajele de pe litoralul românesc, peste 100 fiind alocați pentru plajele din Constanța și Mamaia. Conform Observator News, salariile acestora rămân modeste chiar și anul acesta, în ciuda eforturilor pe care le depun zilnic pe plajele din România.

Salariile salvamarilor în 2024

Specialiștii afirmă că în 2024, salariile salvamarilor au rămas similare cu cele din 2023. Astfel, un salvamar debutant câștigă în jur de 3.000 de lei pe lună. Deși salariile cresc odată cu acumularea de experiență, aceste majorări nu sunt semnificative.

Vezi și: Meteo 12 august. ANM anunță cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Salvamar
Salvamar

Problemele legate de plata salvamarilor

Problema remunerației salvamarilor din România persistă de mulți ani. Autoritățile și-au pasat responsabilitatea de la una la alta, iar în prezent, plata se face prin subvenții de la stat. Există discuții privind posibilitatea ca administratorii plajelor, care obțin venituri considerabile din concesionare și închiriere, să preia această responsabilitate.

Programul de lucru al salvamarilor

O altă problemă pe litoralul românesc este programul de lucru al salvamarilor. Din cauza salariilor reduse oferite de autoritățile locale, aceștia lucrează în principal între orele 08.00-19.00.

Comparativ cu alte țări

Salariile salvamarilor din România sunt mai mici comparativ cu cele din alte țări. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că cheltuielile de cazare și întreținere sunt mai mari în străinătate, astfel încât diferența de venituri nu este atât de mare pe cât ar părea la prima vedere.

Ai putea citi: Codul roșu de caniculă a fost extins! Harta zonelor în care temperaturile depășesc 42 de grade

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult