Cât a ajuns să coste o porție de sarmale în Capitală! Fie că sunt preparate în varză, fie în foi de viță, vestea sarmalelor românești cu mămăliguță și smântână s-a dus departe, peste Ocean, iar recent au reușit să îl impresioneze pe influencer din Statele Unite ale Americii care s-a aflat în vizită la noi în țară.
Se pare că aceșta și-a dorit să aibă parte de o experiență autentică, iar așteptările nu i-au fost năruite.
Influencerul se numește Nadir Nibras și de câțiva ani își dorea să ajungă în București, un oraș pe care îl consideră ”unul dintre cele mai cool din Europa” , potrivit cancan.ro.
Ajuns în sfârșit pe plaiurile mioritice, Nadir a încercat sarmale în foi de viță cu mămăligă și smântână și se pare că experiența a fost una de nota 10, după cum a recunoscut chiar el pe rețelele de socializare.
„Astăzi mă aflu în Europa de Est, în București, capitala României, un oraș care, după părerea mea, este unul dintre cele mai cool orașe din Europa și, probabil, unul dintre cele mai cool orașe din lume în care am fost. Am mai fost de fapt aici acum patru ani și m-am distrat de minune, iar aseară m-am întors în sfârșit”, a spus Nadir, pe TikTok.
Încântat de experiența pe care a trăit-o pe plaiurile mioritice, influencerul american a subliniat că România ar trebui să fie un adevărat magnet pentru străini, în special datorită faptului că putem oferi o multitudine de parcuri naturale și locuri cu o încărcătură socio-culturală deosebită.
Revenind la sarmale, tânărul nu a precizat unde anume a servit acest preparat care l-a uluit și nici câți bani a dat pe el. Însă având în vedere prețurile din restaurantele din București cel mai probabil nu a cheltuit o sumă exorbitantă.
În prezent, o porție de sarmale cu smântână și mămăliguță costă în unul dintre cele mai celebre restaurante din centrul vechi al Bucureștiului 67 de lei.