- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât a ajuns să coste o simplă salată de varză la Vama Veche. Pe ce a plătit un turist o notă de plată de 629 lei

02 Aug, 18:29 • Cornel Ghimeșan
În fiecare vară, litoralul românesc atrage mii de turiști dornici de distracție și relaxare, chiar și în contextul unor prețuri destul de ridicate. În stațiuni precum Vama Veche, tarifele la restaurante și servicii au crescut considerabil, dar acest lucru nu pare să descurajeze turiștii să se bucure de vacanțele lor. Recent, o notă de plată de 629 de lei a stârnit controverse, mai ales din cauza prețului pentru o simplă salată de varză.
Cât a ajuns să coste o simplă salată de varză la Vama Veche. Pe ce a plătit un turist o notă de plată de 629 lei

Cât a ajuns să coste o simplă salată de varză la Vama Veche. În week-end-ul 3-4 august 2024, Vama Veche va fi invadată de turiști, cu un număr estimat de peste 100.000 de vizitatori pe întreg litoralul românesc.

Cât a ajuns să coste o simplă salată de varză la Vama Veche

În acest context, un român a postat pe rețelele de socializare o imagine cu nota de plată dintr-un restaurant local, care arăta un total de 629 de lei, dintre care 19 lei erau pentru o simplă salată de varză de 200 de grame. Acest preț, considerat exagerat, a generat multe reacții din partea internauților, care au comentat că astfel de prețuri sunt greu de justificat, mai ales pentru un produs atât de banal, scrie Cancan.

Citeşte şi: Pericol pe litoral! Apa mării este contaminată cu o bacterie periculoasă, în două stațiuni

Postarea a devenit rapid virală, stârnind o mulțime de comentarii. Multe persoane au criticat prețurile practicate în Vama Veche, sugerând că acestea sunt disproporționat de mari față de alte stațiuni de pe litoral. De exemplu, unii internauți au comparat prețurile din Vama Veche cu cele din Mamaia sau Eforie, unde produsele similare ar fi mai accesibile.

„Mult foarte mult”, „Preturi bomba ,mergi în mamaia sa vezi preturi”, „O salata de varza 19 lei? Frate cumperi 2 verze cu banii aia.”, „Salata de varza 19 lei scump”, „În Eforie sunt mai ieftine”, sunt doar câteva dintre mesajele de pe Facebook.

Chiar dacă prețurile ridicate sunt un subiect de dezbatere, acest lucru nu pare să afecteze fluxul de turiști care aleg să-și petreacă vacanțele pe litoralul românesc. De la cazare la masă și activități de agrement, costurile sunt considerabile, dar experiențele oferite de aceste destinații continuă să atragă mulți vizitatori.

Citeşte şi: Scufundări la Marea Neagră în 2024. Cât costă o ședință cu instructor

În concluzie, dacă te pregătești să îți petreci vacanța pe litoralul românesc, este bine să fii pregătit pentru prețuri destul de mari la diverse servicii și produse. Chiar și așa, frumusețea și atmosfera unică a locurilor precum Vama Veche rămân atracții de top pentru cei care caută distracție și relaxare în sezonul estival.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult