- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament simplu cu 2 camere? Prețurile i-au scandalizat pe români: „L-ați reconstruit?”

21 Jul, 12:31 • Adrian Popovici
Renovarea unui apartament pare a fi la fel de scumpă ca achiziționarea unuia nou. Pe internet, românii explică faptul că lucrările, materialele și forța de muncă au ajuns chiar și câteva zeci de mii de euro.
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament simplu cu 2 camere? Prețurile i-au scandalizat pe români: „L-ați reconstruit?”

Renovarea caselor și apartamentelor este un proces prin care trebuie să trecem la câtiva ani. Fie că facem asta din motive practice sau doar pentru a oferi un nou aspect spațiului de locuit, un lucru este clar: ne va costa foarte mult. Recent, pe un grup de Facebook a avut loc o dezbatere foarte aprinsă pe această temă, notează Știri pe surse.

Aceștia au ajuns la concluzia că renovarea unui apartament în România s-a transformat într-un subiect fierbinte de discuție, cu costuri care depășesc adesea așteptările inițiale ale proprietarilor. În marile orașe precum București și Cluj, dar și în alte zone urbane importante, prețurile explozive ale materialelor de construcții și manoperei au atins cote alarmante, devenind o povară financiară pentru mulți.

Renovarea unui apartament
Renovarea unui apartament

Te-ar putea interesa și: Sfaturi pentru o renovare cu buget redus. Trucuri la care poți să apelezi pentru a-ți pregăti casa pentru primăvară

Prețul incredibil la care ajunge renovarea unui apartament

Pe platformele de socializare și forumurile dedicate, discuțiile despre renovări sunt dominate de experiențele personale cu costuri surprinzător de mari pentru renovarea locuințelor. Un exemplu concret este postarea unei doamne care a dezvăluit că renovarea unui apartament cu două camere a ajuns să coste în jur de 28.000 de euro, excluzând mâna de lucru și centrala termică. Această sumă a stârnit reacții de uimire printre ceilalți utilizatori, unii întrebând retoric dacă apartamentul a fost practic reconstruit la acești bani.

„L-ați reconstruit?”, a întrebat un alt participant la discuție.

Alți proprietari au împărtășit și ei experiențele lor, arătând că au cheltuit aproximativ 20.000 de euro pentru renovarea unui apartament similar, fără a include costurile pentru centrală și mâna de lucru. Chiar și în această situație, aceste sume sunt semnificative pentru unii, dat fiind că nu au optat pentru cele mai scumpe opțiuni de materiale.

„Dacă doar materialele au costat 28.000 de euro, fără centrală, cu tot cu mâna de lucru bănuiesc că a sărit de 40.000 de euro. Eu construiesc de la 0 casă, fără să mă zgârcesc, dar nici cu fițe, nu m-a costat 40.000 de euro interiorul. Nici cu tot cu mobilier nu mă duce atât. Și vorbim de 170mp locuibili”, a scris un alt român.

Dezbaterile au fost animale și de multe ori sarcastice. Cei care au exprimat îndoieli cu privire la sumele mari pentru renovarea unui apartament au fost contraziși de alții care au susținut că investițiile în materiale de calitate superioară sunt justificate. În ciuda diferențelor de opinie, un lucru este clar: renovarea unei locuințe în România este acum mai mult decât o simplă actualizare estetică; este o decizie financiară importantă care implică adesea compromisuri între calitatea lucrărilor și bugetul disponibil.

Citește și: Prețul incredibil la care ANAF scoate la vânzare un apartament în unul dintre cele mai frumoase orașe din România! Când are loc licitația