Recent, un turist român a fost plecat în vacanță în Grecia și a povestit experiența lui în Halkidiki. Bărbatul a fost la un restaurant și și-a comandat un platou de fructe de mare pentru două persoane pe care a plătit nu mai puțin de 30 de euro.
„În Afytos am mâncat un platou bun de fructe de mare la 30 euro (pentru două persoane). Toată mâncarea pe care am comandat-o a fost foarte bună”, a spus turistul român.
Un platou mai mare de fructe de mare costă 40 de euro în Halkidiki.
Dacă mâncați săptămânal o porție de fructe de mare reduceți la jumătate riscul unui atac de cord. Un astfel de pericol poate fi prevenit datorită conținutului ridicat de Omega-3.
Cele mai multe vitamine, minerale și ulteiuri de pește, potrivit nutriționiștilor, le au crabii, creveții, caracatițele și calamarii.
Cu toate acestea, fructele de mare conțin și colesterol, mai exact tipul de grăsimi saturate care se găsește și în produsele de tip fast-food, în brânză și carnea roșie.
Mai mult, fructele de mare vă pot ajuta la îmbunătățirea memoriei. Dacă le consumați des, riscul apariției bolii Alzheimer scade. În plus, un alt beneficiu este carnea fructelor de mare care are un conținut ridicat de fier. Un nivel optim al fierului în organism previne apariția anemiei.
În țările în care oamenii consumă pește și fructe de mare mai des, iar consumul de carne roșie e mai scăzut d-a dovedit că există o mai mică incidență a cancerului.