- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât câștigă profesorii care corectează lucrările de Bacalaureat în 2024. Banii nu sunt deloc puțini!

24 Jun, 09:15 • Fundeanu Madalina
Iată câți bani vor încasa profesorii care se ocupă de corectarea lucrărilor de Bacalaureat în acest an! Sunt mai bine plătiți decât cadrele didactice din alte state europene!
Cât câștigă profesorii care corectează lucrările de Bacalaureat în 2024. Banii nu sunt deloc puțini!

Este o premieră în România! Pentru prima dată, profesorii din comisiile de evaluare de la Bacalaureat 2024, dar şi cei care se ocupă de corectarea lucrărilor scrise vor fi plătiţi cu sume de bani considerabile, chiar mai bine decât cadrele didactice din alte state europene, conform informațiilor transmise de edupedu.ro.

Câți bani vor încasa profesorii care se ocupă de corectarea lucrărilor de Bacalaureat

Astfel, un profesor din România va încasa 25 de lei, adică 5 euro, pentru fiecare lucrare corectată şi aproximativ 60 de lei, respectiv 12 euro, pentru o oră de evaluare la probele orale.

Prin urmare, aceștia vor fi plătiți mult mai bine decât cei care se ocupă de același lucru în Franţa, țară în care un profesor corector este remunerat cu mai puţin de 10 euro pentru fiecare oră de examinare şi tot cu 5 euro pentru fiecare lucrare scrisă.

Pe de altă parte, la simularea examenelor, profesorii din țara noastră nu au încasat nici măcar un leu, în ciuda faptului că au avut de corectat în timpul lor liber, inclusiv târziu în noapte, şi câte 70-80 de lucrări.

Ai mai putea fi interesat și de: Profesorii vor fi testaţi psihiatric şi medical. Lista analizelor obligatorii din anul şcolar 2024-2025

profesori
profesori

Este important de menționat faptul că profesorii români pot alege sub ce formă legală vor fi remunerați pentru munca de evaluare de la examene. Aceștia pot opta pentru un contract de prestări servicii unde impozitarea este 10% sau pot alege un contract individual de muncă pentru care impozitarea este 40%.

Va fi o săptămână de mare importanță pentru elevi şi profesori, ținând cont de faptul că începe Evaluarea Naţională, iar probele de la Bacalaureat continuă.

Urmează ca absolvenţii de gimnaziu să susțină Evaluarea Naţională. Examenele încep marţi, pe data de 25 iunie, prima probă fiind la limba română. Mai târziu, pe 27 iunie, este programată proba la matematică, iar pe 28 iunie, va avea loc proba la limba maternă.

Rezultatele vor fi afișate pe data de 3 iulie, iar în aceeași zi se vor putea depune şi contestaţiile. Elevii vor afla care sunt notele finale pe 9 iulie.

În paralel, tinerii care au terminat liceul susțin examenul de Bacalaureat. Marţi, miercuri şi joi, pe 24, 25 şi 26 iunie, vor avea loc evaluările orale ale competențelor lingvistice într-o limbă străină, iar de pe 1 iulie încep probele scrise.

Candidaţii vor afla primele rezultate pe 8 iulie, iar pe cele finale pe 12 iulie.

Vezi mai multe știri: BACALAUREAT 2024. Cresc tarifele pentru elevii care nu au promovat examenul maturității din prima