Meseria de makeup artist este la mare căutare în România! Doamnele și domnișoarele aleg să urmeze cursuri în acest domeniu, reușind apoi să devină populare pe piață și să atragă clientelă. Avantajele acestui job sunt multiple: se poate lucra de acasă, programul poate fi flexibil și nu este nevoie de studii superioare. Fie că unele tinere aleg să practice meseria de acasă sau să se angajeze la un salon, salariile sunt frumoase și cresc odată cu nivelul de experiență, dar și cu tipul de machiaj realizat, menționează Bugetul.ro.
Tinerele care își doresc să profeseze ca makeup artist trebuie să aibă motivație, răbdare și talent. După absolvirea unor cursuri, acestea pot deveni și traineri, lucru ce ajută în creșterea popularității pe această piața. Asta vine la pachet cu venituri mai mari, dar și cu alte beneficii.
Femeile care optează pentru job-ul de makeup artist trebuie să aibă abilități de comunicare și de organizare excelete, disponibilitatea de a lucra în echipă, dar și forța de a lucra într-un ritm alert. Cele care aleg să lucreze de acasă au parte de mai mult confort, dar au nevoie și de alte lucruri: o cameră spațioasă, mobilier adecvat (oglindă, lumini, scaun de machiaj). Mai mult, este nevoie ca toate produsele necesare să fie achiziționate personal: farduri, fonduri de ten, rujuri, rimeluri, spray de fixare, bureței de machiaj, produse de curățare și dezinfectare a pensulelor etc.
Citește și: Jobul cu salariu de 2.000 de euro pentru care se caută români! Ce competențe trebuie să aibă
În momentul în care tinerele ajung la nivelul de debutant, prind experiență și ajung să fie cunoscute pe piață, reușind astfel să devină și traineri. Veniturile unui makeup artist care îi învață pe alții această artă sunt destul de mari. Printre cele mai cunoscute persoane care fac asta se numără Dana Roba, care încasează suma de 1.200 de euro pentru un curs individual de 5 zile, în Timișoara și Ema Uta, care cere 1.300 de euro pentru un curs de câteva zile, unde avansul de 2.000 de lei trebuie achitat în prealabil, pentru a fi acceptată înscrierea.
Citește și: STUDIU: Salariul contează cel mai mult pentru românii care își caută de muncă. Care sunt celelalte criterii