- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât câștigă un nepalez, lunar, la cules de struguri în România. „Strâng bani să îmi ajut familia!”

02 Sep, 21:37 • Preda Silvia
Tot mai mulți nepalezii fug de sărăcie și vin în țara noastră, dornici de muncă. Sunt mulțumiți de salariile oferite de angajatorii români și spun că fac economii frumușele pentru familiile care îi așteaptă acasă, în Nepal.
Cât câștigă un nepalez, lunar, la cules de struguri în România. „Strâng bani să îmi ajut familia!”

Sute de nepalezi merg la cules de struguri în România, la o cunoscută podgorie din judeţul Alba. 350 de angajaţi străini lucrează acolo și câştigă lunar în jur de 500 de euro, informează Antena 3 CNN. Străinii au asigurate trei mese pe zi, dar şi cazarea.

Patronii podgoriilor din țara noastră au fost nevoiți să apeleze la forţă de muncă străină, fiindcă românii noștri nu sunt dornici de o astfel de muncă. Nu mai sunt zilierii de altădată.

Suntem din Nepal, dar suntem aici să câştigăm bani. Acum culegem strugurii, de asta suntem toţi aici. E bine. Este bine, frumos, drăguţ”, declară unul dintre muncitorii străini.

„Munca e foarte bună. Tot ce strângem punem în remorcă”, spune un altul.

Salariul pornește de la 500 de euro lunar, însă patronii oferă şi multe alte beneficii: cazare, trei mese pe zi şi bonusuri de performanţă.

Mii de nepalezi vin să muncească în România

Citește și: Mii de nepalezi vin să muncească în România. Puțini știu motivul care îi atrage de fapt aici

Mii de nepalezi vin să muncească în România
Mii de nepalezi vin să muncească în România

 

Strâng bani să îmi ajut familia. Totul e bine, munca e bună, facem bani, suntem fericiţi”, a mai spus un muncitor străin.

Angajatorii sunt mulţumiţi de munca prestată de lucrătorii străini, fiindcă sunt oameni harnici și nu fentează sarcinile. În Nepal salariile nu depăşesc 150 de dolari lunar.

În țara noastră muncesc acum peste 140.000 de străini, majoritatea din Asia. București este punctul principal de atracție, dar străini lucrează în multe orașe în România.

Domeniile în care lucrează cetățenii străini s-au extins de la firme de curierat, restaurante, șantiere până la unități medicale.

Vezi și: Gata cu munca de luni până vineri! Săptămână cu 4 zile lucrătoare și weekend de trei zile pentru acești angajați