Strategiile bine definite sunt tot mai căutate în cadrul companiilor, tocmai de aceea, multe firme angajează specialiști în sustenabilitate. Veniturile din această funcție variază între 1.200 si 1.700 euro pe lună, spune zf.ro.
Companiile au o nevoie fundamentală de strategii bine definite, tocmai de aceea, în cadrul multor firme este disponibil postul de specialist în sustenabilitate. Angajatul trebuie să se concentreze pe conștientizarea aspectelor și cadrelor care țin de acest segment, de eficientizare a resurselor, dar și pe economica circulară.
Candidatul ideal pentru acest post deține studii superioare relevante în ceea ce privește domeniul de lucru al companiei în cadrul căreia este disponibilă funcția. În acest fel, specialistul poate identifica mult mai eficient soluțiile de care firma are nevoie. Ana Vișian, marketing manager în cadrul platformei BestJobs, afirmă că specialiștii în sustenabilitate vor fi din ce în ce mai căutați pe piața de muncă.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: IKEA intervine în scandalul salariilor: ”Nu există angajați în echipa noastră care să primească salariul minim pe economie”
Pe lângă veniturile satisfăcătoare, angajații acestui post se bucură de beneficii extrasalariale, bonusuri, dar și abonamente medicale în clinicile private, zile libere suplimentare, reduceri și oferte speciale din rețeaua de parteneri, acces la cursuri și formări, precum și sistem de lucru hibrid.
Datele analizate din platforma BestJobs arată că cele mai multe locuri disponibile sunt înregistrate în București, Timișoara și Cluj Napoca. Până la ora actuală, 418 posturi vacante sunt regăsite la nivelul aplicației de recrutare menționată anterior.
„Având în vedere importanţa sporită acordată acestui subiect, elaborarea unei strategii este esenţială, iar specialiştii vor fi din ce în ce mai căutaţi pe piaţa muncii. Candidatul ideal cunoaşte cadrele şi organizaţiile relevante pentru sustenabilitate, atât la nivel global, european, cât şi local şi înţelege provocările şi ambiţiile legate de protecţia mediului, schimbările climatice, direcţiile de sustenabilitate şi are experienţă în managementul părţilor interesate.
Implicarea anterioară în desfăşurarea de programe de învăţare şi/ sau campanii de conştientizare/educaţionale şi abilitatea de a lucra în colaborare cu ceilalţi membri ai echipei sunt necesare. Oferta de locuri de muncă pentru această poziţie este mare în Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca, iar salariul este cuprins în intervalul 1.200-1.700 euro/lună, în medie”, spune Ana Vișian.
Citește și despre următorul subiect: Salariul la vedere. Veste bună pentru persoanele care își caută de muncă. Firmele încep să afișeze banii pe care îi oferă