- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă o casă cu WC în curte din 1934 la Cluj. La doar 38 de metri pătrați, prețul este unul exorbitant

10 Oct, 21:44 • Andrei Ene
O casă cu WC în curte din Cluj este vândută la un preț incredibil. Deși este construită acum aproape un secol, proprietarul nu s-a sfiit să ceară o sumă foarte mare pentru a o vinde.
Cât costă o casă cu WC în curte din 1934 la Cluj. La doar 38 de metri pătrați, prețul este unul exorbitant

Orașul Cluj continuă să impresioneze cu prețurile piperate care se practică pe piața imobiliară. O casă modestă, despre care proprietarul spune că se poate demola pentru a face loc unui nou imobil, se vinde la un preț incredibil.

Prețurile de pe piața imobiliară din România sunt în continuă creștere, iar orașul Cluj este lider în topul orașelor cu cele mai scumpe prețuri imobiliare.

Cât costă casa „demolabilă” din Cluj

Casa scoasă la vânzare în Cluj este construită în anul 1934 iar locuința are numai 38 de metri pătrați, pe un teren de 295 de metri pătrați. Aceasta se află în cartierul Gruia și este descrisă ca „demolabilă” de proprietar, nefiind racordată la apă curentă, canalizare sau gaz. Detaliile pot fi văzute mai jos :

Citește și : O stațiune din România, devenită celebră în anii ’80, e tot mai populară în rândul turiștilor străini: „Unii au făcut o asemenea reclamă, încât au atras și pe alții.”

„Vă prezentăm în exclusivitate o casă situată într-o curte comună cu 6 apartamente, cartier Gruia. Cu suprafața utilă de 38 mp, este compartimentată astfel: cameră, bucătărie, cămară, beci. Casa necesită renovări complete. Utilitățile sunt în curte (apa, canal, gaz). Suprafața totală a terenului este de 295mp (curtea și construcții), aceasta proprietate deține cotă parte/295mp. Există posibilitatea de etajare (vecinii au făcut deja), adică dublarea suprafeței utile.”, este anunțul postat pe o platformă de imobiliare, conform Știri de Cluj.

Proprietarul cere nici mai mult, nici mai puțin, de 85.000 de euro.

O altă casă, goală, care „necesită renovare”, de numai 35 de metri pătrați, costă 85.000 de euro și se află într-o curte comună, cu 4 case lipite una de cealaltă. Aceasta este racordată la utilități, însă necesită renovare completă. Prețul este de 85.000 de euro, deci 2.429€.

Prețuri mari și pentru apartamente

O garsonieră din Cluj costă, în acest moment, peste 100.000 de euro, iar prețul pentru apartamente sare de 3.000 de euro pe metru pătrat. Spre exemplu, o garsonieră de 36 de metri pătrați se vinde cu 115.000 de euro, la 10 minute de mers pe jos de Iulius Mall. Deși nu este foarte impresionantă, are un preț destul de piperat.

Citește și : BEC a validat 10 candidaţi din partea partidelor şi patru independenţi. Candidaturile finale la alegerile prezidenţiale.

De altfel, românii au fost șocați când o garsonieră de 11 metri pătrați din cartierul clujean Gheorgheni a fost scoasă la vânzare pentru 40.000 de euro, subiectul devenind foarte amuzant în spațiul public.