- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă o casă într-o localitate din România în care au mai rămas doar 10 oameni. Prețul este astronomic! 

04 Jun, 12:44 • Fundeanu Madalina
Localitatea din România care mai are doar 10 locuitori, dar casele din această zonă se vând la prețuri exorbitante! Traiul aici este mai scump decât în majoritatea comunelor din țara noastră.
Cât costă o casă într-o localitate din România în care au mai rămas doar 10 oameni. Prețul este astronomic! 

Există o localitate în România în care mai viețuiesc doar câteva persoane. În ciuda acestui lucru, traiul în această zonă este mult mai scump comparativ cu majoritatea comunelor din țara noastră. Localitatea are apă curentă, străduțele sunt asfaltate, iar casele sunt vândute cu zeci de mii de euro, conform Bugetul.ro.

Localitatea din România care mai are doar 10 locuitori, dar casele aici se vând la prețuri exorbitante

Mai multe sate de munte din județul Hunedoara au rămas fără locuitori sau mai au doar câțiva oameni. Chair și așa, nu puțini sunt cei care caută să cumpere proprietăți în aceste locuri, dar lucru care nu este ușor.

În unele dintre aceste zone au rămas mereu câte unul sau doi vârstnici, în timp ce în alte sate mai locuiesc câteva familii. Unele case mai sunt folosite în vacanțe, doar pentru câteva zile pe an, iar altele au fost date uitării.

În zona montană, localitățile sunt destul de greu accesibile, iar cele mai multe sunt lipsite de utilități. Drumurile către anumite sate nu sunt ușor de parcurs, în special pe ultimii kilometri. Nu există rețele de apă și canalizare, iar ceal mai importantă sursă de alimentare pentru gospodării este apa de izvor.

Ai mai putea citi: Orașul din România care atrage tinerii ca un magnet! Motivul pentru care este bătaie pe această localitate în 2024

localitatea Bătrâna din Munții Poiana Ruscă
localitatea Bătrâna din Munții Poiana Ruscă

De asemenea, rețeaua de curent electric nu este peste tot. În câteva locuri, există panouri solare. Câteva dintre aceste sate au stârnit atât interesul românilor, cât și al străinilor, care au de gând să cumpere proprietăți în zonele cu pricina. Deși nu au utilități, prețurile caselor sunt exagerat de mari.

Un sat din localitatea Bătrâna, situată în Munții Poiana Ruscă, are ulițele asfaltate. De asemenea, gospodăriile dispun de apă curentă, în comparație cu celelalte sate învecinate, precum Piatra, Fața Roșie și Răchițaua, locuri în care apa și rețeaua electrică nu au ajuns. Interesul sporit al oamenilor pentru această localitate a făcut ca prețurile caselor să crească semnificativ, mai ales în ultima perioadă.

Primarul localității a declarat că o casă aflată în apropiere de primărie costă 40.000 de euro, iar o altă casă costă și 75.000 de euro. Prețurile nu sunt mai prejos nici în satele din apropiere. În Poiana Răchițelii, casele cu teren pornesc de la 30.000 de euro. De asemenea, în satul Bunila, o casă cu teren are un preț de 60.000 de euro. La Govâjdia, prețurile pot ajunge chiar și la 150.000 de euro.

Vezi și: Un turist american a fost uimit de un oraș din țara noastră: „Lasă scaunele și mesele afară și nu le fură nimeni. Cred că e timpul să venim în România”