- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă o cazare la Costinești în luna iulie? Hotelierii au „umflat” prețurile înainte de începerea festivalurilor

06 Jun, 18:22 • Adrian Popovici
Festivalurile atrag zeci de mii de turiști pe litoralul românesc. În iulie, atunci când va avea loc festivalul Beach, Please hotelerii anunță prețuri mai mari pentru cazări.
Cât costă o cazare la Costinești în luna iulie? Hotelierii au „umflat” prețurile înainte de începerea festivalurilor

În sezonul estival se înregistrează cele mai mari prețuri de pe litoralul românesc, iar antreprenorii profită din plin de asta. Printre aceștia se numără și hotelierii care au ajustat tarifele în această vară, iar cazările Costineștiul nu face excepție. În timpul festivalului Beach Please, care va avea loc în perioada 10-14 iulie, prețurile pentru cazare au atins cote neașteptat de mari, notează Cancan.

Prețurile pentru o noapte de cazare în stațiunile de la Marea Neagră au crescut semnificativ față de luna precedentă, cu până la 70%. Dacă intenționați să participați la festivalul Beach Please din Costinești, trebuie să vă pregătiți pentru tarife ridicate. Doar puțini își vor permite aceste costuri.

Cu artiști de talie internațională precum Coldplay, Travis Scott și Sam Smith, care vor susține concerte atât în Capitală, cât și pe litoral, hotelierii din Costinești au dublat sau chiar triplat prețurile cazărilor.

Vestea că Travis Scott va cânta la Beach Please, la Costinești, în perioada menționată, a încântat fanii, inclusiv patronii din industria horeca. Pentru o noapte de cazare într-un hotel de două stele de pe litoral, trebuie să plătiți aproximativ 4.000 de lei pentru două persoane.

Costinești
Costinești

Te-ar putea interesa și: Cât costă un sejur all inclusive pe litoralul românesc. Hotelierii au crescut numărul locurilor de cazarea cu 28% față de anul trecut

Ce opțiuni au cei care nu-și permit o cazare în Costinești?

Pentru cei care doresc să trăiască experiența completă a festivalului de la Cotinești, costurile pot ajunge la aproximativ 2.000 de euro pentru două persoane. Cu toate că unii fani sunt dispuși să plătească orice sumă pentru a-și vedea idolii în concert, nu toți își permit acest lux. Iar cei care doresc să economisească, există opțiunea de a se caza la aproximativ 10 km distanță de Costinești, unde prețurile pentru cazare variază între 1.500 și 3.500 de lei pentru două persoane.

Unii fani, care nu au reușit să obțină bilete în țară, se îndreaptă către alte destinații europene, planificându-și cu grijă bugetul. Concertele majore atrag o cerere crescută pentru cazare, iar acest lucru se reflectă în prețurile hotelurilor de pe litoral. În timp ce Capitala va găzdui evenimente de amploare precum concertul Coldplay pe Arena Națională, unde cazarea poate ajunge până la 800 de lei pe noapte, cei care nu au reușit să obțină bilete pot explora și alte destinații cu costuri similare, precum Budapesta.

Consultantul în turism Cristina Pipias a explicat că la un concert al lui Taylor Swift în Europa, pachetele se pot găsi pornind de la 1100 de euro de persoană, includând nu doar biletul de intrare, ci și două nopți de cazare la un hotel de trei stele.

Citește și: Ofertă inedită. Autocar FlixBus din București spre destinații de vacanță din UE. Prețuri de la 50 de lei