- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă o porție de hamsii pe litoral în 2024. Ce buget ar fi necesar pentru mâncare într-un weekend la mare

26 Jun, 14:01 • Andrei Alina
Este perioada concediilor și hotelurile de la malul Marii Negre se umplu de turiști. De Rusalii a fost plin pe litoral, proprietarii de hoteluri și pensiuni înregistrând încasări record pentru acest an. Și în perioada următoare numărul turiștilor va mai crește, mai ales că meteorologii anunță vreme bună.
Cât costă o porție de hamsii pe litoral în 2024. Ce buget ar fi necesar pentru mâncare într-un weekend la mare
Litoralul românesc a fost cea mai rezervată destinaţie pentru minivacanţa de Rusalii, staţiunile Mamaia şi Eforie Nord fiind în topul preferinţelor. Preţul mediu pentru un sejur de două nopţi, pentru două persoane în weekend a fost de 741 lei, conform datelor Travelminit.ro.Deşi industria turismului se confruntă cu un val de scumpiri la nivel general, se pare că hotelierii români au reuşit să menţină nivelul preţurilor cel puţin pentru prima parte a verii. 
Citește și: Sejurul pe litoral vine cu sacrificii pentru români în 2024. La ce renunță pentru a putea merge la plajă 

Cât costă o porție de hamsii pe litoral în 2024. Ce buget ar fi necesar pentru mâncare într-un weekend la mare

Nu același lucru se poate spune despre mâncare. Mulți români care își petrec concediul pe litoralul românesc în această perioadă au observat  prețuri semnificativ mai mari față de anii trecuți. Creșterea prețurilor este resimțită atât pe plajă, la închirierea șezlongului și a umbrelei, ori la baruri și în restaurante.

Te-ar putea interesa și: Record pe litoral în minivacanța de Rusalii! Turiștii au luat cu asalt restaurantele de la malul mării: „A fost cel mai bun weekend din istorie” 

În Mamaia, Constanța, Eforie, Costinești, Venus și Vama Veche, în luna iunie un șezlong costă 25 de lei, dar în luna iulie prețul va urca la 60 de lei. În Mamaia Nord, la plajele de lux, prețul unui șezlong poate ajunge și la 180 de lei.

Dacă anii trecuți, o sută de grame de hamsii costau aproximativ 10 lei, în prezent prețul este mai mult decât dublu. În prezent, în Agigea, 100 de grame de hamsii costă 22 de lei, iar pentru o porție de 200 de grame prețul ajunge la 34 de lei. În Vama Veche, o porție de hamsii cu usturoi poate ajunge chiar 59 de lei, potrivit click.ro.

Și băuturile s-au scumpit. Yn pahar de bere la draft costă între 11 și 16 lei, iar un cocktail poate ajunge până la 40 de lei. Prețurile pentru platourile cu fructe de mare variază între 100 și 200 de lei.