- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă o ședință de înot pentru copii. Acest sport este o opțiune rară în școlile din România

08 Aug, 19:35 • stefan.vlad
Cât costă o ședință de înot pentru copii. Cu toate că este primul sport recomandat celor mici, puține școli din România le pot oferi această opțiune. Ministerul Educației recunoaștea la începutul anului că nu are o evidență a unităților de învățământ dotate cu bazine de înot funcționale, iar părinții sunt nevoiți să plătească sume consistente pentru cursurile private.
Cât costă o ședință de înot pentru copii. Acest sport este o opțiune rară în școlile din România

Cât costă o ședință de înot pentru copii. O persoană care frecventează un curs de înot este mai încrezătoare în propriile forțe, are o stimă de sine ridicată și are o putere de concentrare mai mare.. De asemenea poate crește cu obiceiul de a face mișcare și de a avea un stil de viață sănătos.

Citește și: Câţi bani primeşte David Popovici pentru medaliile de la Jocurile Olimpice 2024. Ce țară își plătește sportivii mai mult

Cât costă o ședință de înot pentru copii

De exemplu, în Craiova, Colegiul Național „Carol I” este singura unitate de învățământ dotată cu bazin de înot, unde elevii pot practica acest sport, care este predat chiar de profesorii de educație fizică și sport.

Primele zece lecții de înot sunt gratuite și sunt concepute să-i familiarizeze pe copii cu noțiunile de bază ale acestui sport. Primele zece ședințe sunt gratuite, apoi, o ședință costă 50 de lei.

Pentru că cererea este foarte mare, părinții din Craiova sunt nevoiți să apeleze și la bazinele private, unde prețul unui abonament lunar pornește de la 500 de lei.

Lecția de natație durează unde între 50 și 55 de minute. Începem cu primii pași în natație, ca de altfel în fiecare sport, obișnuirea cu apa, bătaia picioarelor, respirația, care e foarte importantă, după care, ușor, ușor, trecem și la exerciții mai mari”, spune profesorul de înot Veronel Coluneanu, potrivit Euronews.ro.

Ministerul Educației a transmis la începutul anului un comunicat în care recunoaște că nu are o evidență a unităților de învățământ cu astfel de dotări: „La acest moment, Ministerul Educației nu deține o situație de tipul celei solicitate de dumneavoastră. Referitor la predarea înotului ca disciplină școlară, precizăm că aceasta are statut distinct în programele școlare ale liceelor cu program sportiv și ale cluburilor sportive școlare ce au secții de înot / natație, în vreme ce în învățământul de masă este inclusă în programele şcolare pentru disciplina Educaţie fizică şi sport (primar + gimnazial + liceal) ca disciplină sportivă alternativă”.