Cât costă primele roşii româneşti apărute pe piaţă în 2024. Mircea Tatu, un agricultor din Buzău, a cultivat roșii pe o suprafață de peste 4.000 de metri pătrați în sere încălzite. El estimează că roșiile sale vor fi disponibile pe piață începând cu mijlocul lunii martie. Costurile ridicate pentru încălzirea serelelor și munca agricolă se vor reflecta în prețul final al roșiilor şi estimează că fiecare zi de încălzire costă 2.500 de lei, transmite Antena 3.
Deși roșiile sunt în prezent disponibile la un preț de 37 de lei pe kilogram, comparativ cu 33 de lei anul trecut, consumatorii sunt dispuși să plătească mai mult pentru acestea datorită gustului și calității lor superioare.
Citeşte şi: România, cel mai mare importator net de carne de porc din Europa Centrală și Balcani! Ce arată studiul USDA
În ceea ce privește preferințele, roșiile „inimă de bou” sunt extrem de apreciate pentru dimensiunile lor mari, gustul dulce și rezistența la boli. Soiul 1600 de Buzău este, de asemenea, popular pentru fructele sale generoase, dulci și suculente. Cu toate acestea, este important de menționat că roșiile de aceste soiuri își păstrează prospețimea doar pentru câteva zile după recoltare.